534
Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι τα περιθώρια συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί | INTIMEnews

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας ας καταλάβει ότι δεν συγκυβερνά με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 09:48
Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι τα περιθώρια συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί
|INTIMEnews

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας ας καταλάβει ότι δεν συγκυβερνά με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 09:48

Για το νέο δίδυμο στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την κουβέντα περί συναίνεσης που ουσιαστικά εκμηδένισε τα περιθώρια –έστω και μίνιμουμ– συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος.

Αναφερόμενος στους Χρήστο Στυλιανίδη και Ευάγγελο Τουρνά, η τοποθέτηση των οποίων ως επικεφαλής στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναμένεται –σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες– να ανακοινωθεί στις 11.30, ο Ακης Σκέρτσος σημείωσε ότι «έχει γίνει μια επιλογή από τον Πρωθυπουργό με βασικό κριτήριο την ικανότητα για την αντιμετώπιση ενός πολύ σύνθετου ζητήματος, που είναι η πολιτική προστασία σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, δηλαδή η διαχείριση πολύ μεγάλων φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις εποχές, όπως έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια».

«Αρα», συνέχισε «χρειάζεται να θωρακίσουμε το κράτος με νέες δομές, νέους μηχανισμούς, εξειδικευμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό και πολιτική εκπροσώπηση στο ανώτατο πολιτικό κι επιχειρησιακό δυνατό επίπεδο, ώστε να μπορεί να γίνεται η σωστή διαχείριση τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας». Οπότε, «θα είναι ένα δίδυμο το οποίο θα πληροί και πολιτικά κι επιχειρησιακά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το θέμα Αποστολάκη, με την υπαναχώρηση του πρώην υπουργού Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι στην κορύφωση μιας μεγάλης περιβαλλοντικής κρίσης, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απηύθυναν ένα μήνυμα και μια πρόσκληση συναίνεσης για να διαχειριστούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν επιδέχεται πολιτικές ή κομματικές αντεγκλήσεις.

«Δυστυχώς, αυτή η πρόσκληση έπεσε στο κενό, διότι φαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιδιώκει τη συναίνεση. Ωστόσο», τόνισε, «εμείς συνομιλούμε με την κοινωνία, η οποία θέλει και συναίνεση και αποτελεσματικότητα, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε υπερβατικές επιλογές που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας».

Αν και, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση, έχει πολύ μεγάλη διεύρυνση και έχει μια πολιτική εκπροσώπηση που εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πολιτικού φάσματος. «Κι αυτό έχει φανεί από τις επιλογές που έχουν γίνει εξαρχής, οι οποίες δεν ήταν στενά κομματικές. Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να συνομιλεί, να συνεργάζεται, να επιλέγει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας κι επαγγελματικής αξιοσύνης στον χώρο που έχουν δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να φέρουμε εντός των πολιτικών τειχών ανθρώπους που έχουν πετύχει στην πραγματική ζωή», θέλησε να υπογραμμίσει ο κ. Σκέρτσος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως», επανέλαβε, «έριξε στο κενό το προσκλητήριο συναίνεσης για ένα πρόβλημα όπως η πολιτική προστασία και η διαχείριση φυσικών καταστροφών που θα μπορούσαν να υπάρξουν συναινέσεις». «Εχουμε ωστόσο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν συγκυβερνά με τον κ. Μητσοτάκη», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας «και κ. Μητσοτάκης είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει τη νομιμοποίηση και τη λαϊκή εντολή να επιλέγει τους συνεργάτες του και τη στελέχωση της κυβέρνησης».

Οσα για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που «φούντωσαν» τον τελευταίο καιρό, μετά και τον ταραχώδη τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται. «Είμαστε στα μισά της θητείας μας, δύο χρόνια έχουμε κλείσει με ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο, το οποίο βρίσκεται στα μισά και το οποίο πρέπει να συνεχιστεί. Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία και την εντολή που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός», αρκέστηκε να επαναλάβει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News