384
Ο Τζέφρι Ρας με τις δικηγόρους του έξω από το δικαστήριο, τον Απρίλιο | EPA

Σίδνεϊ: Αποζημίωση ρεκόρ από εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοκ στον ηθοποιό Τζέφρι Ρας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 13:35
Ο Τζέφρι Ρας με τις δικηγόρους του έξω από το δικαστήριο, τον Απρίλιο
|EPA

Σίδνεϊ: Αποζημίωση ρεκόρ από εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοκ στον ηθοποιό Τζέφρι Ρας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 13:35

Αποζημίωση ρεκόρ, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, θα καταβάλει στον ηθοποιό Τζέφρι Ρας ταμπλόιντ του Σίδνεϊ, το οποίο ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοκ.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του την Πέμπτη, και αφορά την απώλεια κερδών του ηθοποιού μετά από συκοφαντικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, που τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου του σε θεατρική παράσταση.

Το ποσό αυτό, το οποίο λαμβάνει υπόψη του την απώλεια κερδών που υπέστη ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει επιδικαστεί ποτέ σε πρόσωπο στην Αυστραλία.

Τον Νοέμβριο του 2017, η Daily Telegraph δημοσίευσε πρωτοσέλιδο θέμα, στο οποίο κατηγορούσε τον Ρας για σεξουαλική παρενόχληση κατά της ηθοποιού Εριν Τζιν Νόρβιλ. Ακολούθησαν και άλλα δημοσιεύματα που επιχειρούσαν να στηρίξουν την υπόθεση, η οποία έφτασε στα αυτιά του δημοσιογράφου Τζόναθον Μόραν μέσω ανώνυμης πηγής.

Τα ρεπορτάζ δημοσιεύθηκαν χωρίς την ανάμειξη ή την άδεια της φερόμενης ως θύμα, το όνομα της οποίας αποκάλυψε η εφημερίδα.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επανειλημμένη σεξουαλική παρενόχληση κατά της Νόρβιλ, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο ηθοποιός της έπιανε το στήθος, την χάιδευε απρεπώς και της μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ της έστειλε και ένα μήνυμα στο κινητό, στο οποίο της έλεγε «σε σκέφτομαι περισσότερο από ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό».

Η Εριν Τζιν Νόρβιλ προσέρχεται στο δικαστήριο του Σίδνεϊ

Προς υπεράσπιση του Ρας έσπευσαν ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ο βασιλιάς Λιρ» και άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παραγωγή, οι οποίοι αντέκρουσαν τα επιχειρήματα της αντίθετης πλευράς και την κατάθεση της Νόρβιλ, ενώ ένας άλλος ηθοποιός της παράστασης κατέθεσε υπέρ της.

Ο δικαστής Μάικλ Γουίγκνι αποκάλεσε τα δημοσιεύματα «επικίνδυνη και ανεύθυνη κίτρινη δημοσιογραφία του χειρίστου είδους» και αποφάσισε ότι, ως αποτέλεσμα, οι οικονομικές απολαβές του Ρας, είχαν ήδη μειωθεί δραστικά και θα συνέχιζαν να μειώνονται για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο δικαστής εκτίμησε ότι οι αναγνώστες που διάβαζαν το άρθρο θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο ηθοποιός είναι «διεστραμμένος» βάσει πληροφοριών, οι περισσότερες από τις οποίες δεν ήταν διασταυρωμένες.

Επιπλέον ο δικαστής εκτίμησε ότι τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η Νόρβιλ δεν είχαν συνοχή και κάποιες φορές η ηθοποιός «είχε την τάση να υπερβάλει και να διανθίζει» την ιστορία.

Η δίκη είχε γίνει τον Απρίλιο και η αρχική απόφαση επιδίκασε 525.000 ευρώ στον ηθοποιό για συκοφαντική δυσφήμηση. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε το πρόσθετο ποσό που πρέπει να πληρώσει η εφημερίδα στον Ρας για την απώλεια κερδών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...