401
Η σιλουέτα του αγάλματος ενός αλόγου με φόντο τις φλόγες στο Γουίντσορ στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο | REUTERS/Stephen Lam

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Οργή για τις προληπτικές διακοπές ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 11:36
Η σιλουέτα του αγάλματος ενός αλόγου με φόντο τις φλόγες στο Γουίντσορ στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο
|REUTERS/Stephen Lam

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Οργή για τις προληπτικές διακοπές ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 11:36

Διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μάχη με πύρινα μέτωπα σε τουλάχιστον δύο ζώνες στην Πολιτεία και εκκλήσεις για εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

Η Καλιφόρνια είναι για άλλη μια φορά στο έλεος των πυρκαγιών που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες και, βορειότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, κήρυξε την Πολιτεία, την πολυπληθέστερη, με 40 εκατ. κατοίκους, των ΗΠΑ, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη τουλάχιστον ακόμα 1,5 εκατ. άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ρεύμα, πέρα από όσους ήδη είναι εδώ και μέρες στο σκοτάδι.

Οι εταιρείες διακόπτουν την ηλεκτροδότηση για να μην υπάρξουν νέα μέτωπα λόγω των καλωδίων που είναι πεσμένα στο έδαφος.

Ωστόσο η Pacific Gas & Electric έχει να αντιμετωπίσει έρευνα για κυρώσεις από τις Αρχές επειδή διέκοψε προληπτικά την πρόσβαση στο ρεύμα για σχεδόν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και σκοπεύει να συνεχίσει με προληπτικές διακοπές την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται στην Πολιτεία.

Επιπλέον, στην κομητεία Σονόμα, στα βόρεια της Πολιτείας, οι πυρκαγιές εξανάγκασαν 180.000 ανθρώπους να φύγουν από τις κατοικίες τους.

Εν τω μεταξύ, μια νέα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Κυριακής και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, προκάλεσε αναταραχή στις εύπορες συνοικίες του Λος Αντζελες. Οι φλόγες απειλούν πολυτελείς επαύλεις και ανάγκασαν διασημότητες να τις εγκαταλείψουν.

Μία από τις γειτονιές, όπου οι Αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης, είναι η ακριβή συνοικία του Μπρέντγουντ, στη δυτική πλευρά της πόλης. Η περιοχή έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1994, όταν ο πρώην αστέρας του φούτμπολ Ο Τζέι Σίμπσον κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του.

Σήμερα, στο Μπρέντγουντ διαμένει μεταξύ άλλων ο σούπερ σταρ του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, πάμπλουτοι παραγωγοί και στελέχη εταιρειών ΜΜΕ. «Χρειάστηκε να εγκαταλείψω εκτάκτως το σπίτι μου και γυρίζω γύρω γύρω με την οικογένειά μου αναζητώντας δωμάτια. Τρελή νύχτα!» έγραψε ο Τζέιμς στο Twitter γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, απόγευμα στην Ελλάδα). Αργότερα, έκανε γνωστό ότι βρήκε μέρος να μείνει.

Ο Τζέιμς αγόρασε μια έπαυλη αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων, με 8 υπνοδωμάτια στο Μπρέντγουντ στα τέλη του 2017, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγραψε και αυτός στο Twitter ότι χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι γύρω στις 3 τα ξημερώματα. «Εάν βρίσκεστε σε ζώνη εκκένωσης, μην χασομεράτε. Φύγετε!» προειδοποίησε σε ένα tweet ο Σβαρτσενέγκερ.

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Terminator: Dark Fate» που είχε προγραμματιστεί για απόψε ακυρώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...