270
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην οθόνη του Mir στο ψεύτικο βίντεο που έσπειρε τον πανικό στη Ρωσία | Twitter/NextaTV

Ρωσία: Χάκερ «κατέλαβαν» τηλεοπτικό σταθμό και έσπειραν τον πανικό με ψεύτικο βίντεο του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 09:45
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην οθόνη του Mir στο ψεύτικο βίντεο που έσπειρε τον πανικό στη Ρωσία
|Twitter/NextaTV

Ρωσία: Χάκερ «κατέλαβαν» τηλεοπτικό σταθμό και έσπειραν τον πανικό με ψεύτικο βίντεο του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 09:45

Τα σαμποτάζ σε ρωσικό έδαφος συνεχίστηκαν και την Δευτέρα, αυτή τη φορά στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας, με μία ψεύτικη είδηση να τρομοκρατεί τους τηλεθεατές και να εξοργίζει το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, στον τηλεοπτικό σταθμό Mir προβλήθηκε ένα βίντεο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κοιτά την κάμερα και να ανακοινώνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε τρεις περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, καθώς επίσης να ανακοινώνει γενική επιστράτευση. Το ίδιο μήνυμα μεταδόθηκε και από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του Mir.

Σύμφωνα με την Telegraph, βίντεο από όλη τη Ρωσία που ανέβηκαν στα social media, έδειχναν πολίτες να παρακολουθούν τον Πούτιν στην τηλεόραση ή να τον ακούν στο ραδιόφωνο και να εκφράζουν την έκπληξη ή τον θυμό τους.

Στο ψεύτικο βίντεο, ο Πούτιν φαίνεται να στέκεται δίπλα σε μία ρωσική σημαία, ενώ ακούγεται να λέει: «Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους Ρώσους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό».

Ο πανικός κράτησε 20 λεπτά μέχρι οι περιφερειάρχες των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία, Βορονέζ και Μπέλγκοροντ έσπευσαν να διαψεύσουν το βίντεο και κατηγόρησαν άγνωστους χάκερ για την «εισβολή» στις ρωσικές ραδιοσυχνότητες .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδέχθηκε ότι ήταν έργο χάκερ και είπε ότι οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. «Ολα είναι υπό έλεγχο», είπε, αλλά η ζημιά βέβαια είχε γίνει.

Ενα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει μία κάτοικο σε χωριό του Βορονέζ, να ακούει τον Πούτιν και να λέει έκπληκτη: «Γμτ! Τι στο διάολο είναι αυτό; Δεν έχω λόγια».

Εκπρόσωποι του Mir παραδέχθηκαν ότι χάκερ κατέλαβαν τη συχνότητά τους το απόγευμα της Δευτέρας για περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...