407
Φωτογραφία από τους ελέγχους στα διόδια Ελευσίνας | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόστιμα άσκοπης μετακίνησης: «Eπεσαν» τα πρώτα 300άρια στα διόδια

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 15:10
Φωτογραφία από τους ελέγχους στα διόδια Ελευσίνας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόστιμα άσκοπης μετακίνησης: «Eπεσαν» τα πρώτα 300άρια στα διόδια

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 15:10

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα μπλόκα της Τροχαίας στα διόδια των Εθνικών Οδών, στο πλαίσιο των νέων αυστηρότερων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από το απόγευμα της Τετάρτης, για τον έλεγχο όσων επιχειρούν να φύγουν από τις πόλεις εν όψει Πάσχα.

Ηδη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν βεβαιωθεί δεκάδες παραβάσεις, τόσο στα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών – Λαμίας, όσο και σε αυτά της Ελευσίνας, στο αντίστοιχο της Αθηνών – Κορίνθου.

Στους επίδοξους εκδρομείς που, όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη δικαιολόγηση της μετακίνησής τους, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Μόνο στα διόδια Αφιδνών, είχαν βεβαιωθεί μέσα σε λιγότερο από μία ώρα τουλάχιστον δέκα παραβάσεις.

Οι περισσότεροι από όσους περνούν από τα διόδια επικαλούνται (πλέον) την ανάγκη φροντίδας ηλικιωμένου συγγενούς τους στην επαρχία.

Yπενθυμίζεται ότι τα σημεία ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ.  λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Οπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ουδείς θα μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να φέρει πάνω του δήλωση Ε1 τού τόπου μόνιμης κατοικίας του. Αλλα και για αυτούς που θα επιλέξουν να μετακινηθούν στον αναγραφόμενο τόπο κατοικίας τους, ο υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι η μετακίνηση θα είναι άπαξ, δηλ. χωρίς δικαίωμα-δυνατότητα επιστροφής, κάτι που σημαίνει ότι με τη μετακίνησή τους αυτή, επιλέγουν ουσιαστικά να μείνουν αποκλεισμένοι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους – στα χωριά τους και τα νησιά.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται άσκοπη μετακίνηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ (διπλάσιο δηλ. του προβλεπόμενου), αφαιρούνται οι πινακίδες του ΙΧ για 60 ημέρες και οι επιβαίνοντες υποχρεώνονται να επιστρέψουν.

«Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Σπυρίδων Λάσκος, καλώντας τους  πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

«Τα μέτρα είναι για το καλό τους, αλλά και για το καλό όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, στους εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και τους οδικούς άξονες από και προς τα αστικά κέντρα, επιτήρηση υπάρχει και από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Αυξημένες, τέλος, είναι και οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στα αστικά κέντρα, αλλά και σε μικρότερες πόλεις και χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

Ανάλογα αυστηροί και πυκνοί είναι οι έλεγχοι σε λιμάνια, πορθμειακούς σταθμούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...