230
Ο Νίκος Ταχιάος κατά την ακρόασή του την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρόεδρος στην Αττικό Μετρό ο Νίκος Ταχιάος

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:29
Ο Νίκος Ταχιάος κατά την ακρόασή του την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρόεδρος στην Αττικό Μετρό ο Νίκος Ταχιάος

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:29

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να κερδίσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης με το χρίσμα της ΝΔ και να εκλεγεί βουλευτής Θεσσαλονίκης επίσης με τη ΝΔ, ο Νίκος Ταχιάος ορίστηκε πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ. Και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στη Βουλή.

Ο διορισμός του κ. Ταχιάου, όπως και αυτός του Νίκου Κουρέτα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία την Τρίτη από την επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Ωστόσο η υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου –ο οποίος είναι μηχανικός, επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης– συνάντησε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέρ της σχετικής πρότασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τον διορισμό του κ. Ταχιάου τάχθηκαν μεν οι 10 βουλευτές της ΝΔ, αλλά αντίθετα πέντε βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση καταψήφισαν ενώ τρεις βουλευτές, από Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, αρκέστηκαν σε «παρών».

Η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα έλαβε 10 θετικούς ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και οκτώ «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είχε σχολιάσει για τον κ. Ταχιάο: «Οι αποτυχόντες δεν μπορεί να εμφανίζονται ως επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης».

Ο κ. Ταχιάος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μυλόπουλο ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...