373
Ο Σουμάχερ, προσωποποίηση της επιτυχίας και της ευτυχίας το 2012. Εναν χρόνο μετά βυθίστηκε σε μια ζωή μισή | EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ο Σουμάχερ σε νοσοκομείο στο Παρίσι για «μυστική» θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 08:20
Ο Σουμάχερ, προσωποποίηση της επιτυχίας και της ευτυχίας το 2012. Εναν χρόνο μετά βυθίστηκε σε μια ζωή μισή
|EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ο Σουμάχερ σε νοσοκομείο στο Παρίσι για «μυστική» θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 08:20

Εχουν περάσει πια σχεδόν έξι χρόνια. Για την ακρίβεια 2.081 ημέρες από εκείνη την ανύποπτη στιγμή της 29ης Δεκεμβρίου 2013, που ο Μίχαελ Σουμάχερ, ένας σούπερμαν των καιρών μας, η ενσάρκωση του ανίκητου, χτύπησε στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Αλπεις και έπεσε σε κώμα –έκτοτε αυτός ο θρύλος της ταχύτητας και της Formula 1 ζει σε μια «γκρίζα» ζώνη, κάπου ανάμεσα σε μια εφιαλτική πραγματικότητα και στον χώρο του μύθου των σπορ, μεταξύ της φθοράς της συντριπτικά κλονισμένης υγείας του και της αφθαρσίας του θρύλου του.

Τα ερωτήματα πλέον όλο και περισσότερα.

Πώς είναι σήμερα ο 50χρονος Γερμανός που έγινε επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αλλά εδώ και έξι χρόνια ξέρουμε ελάχιστα για την κατάστασή του; Αντιλαμβάνεται τι του συμβαίνει; Μπορεί να βαδίσει, να αυτοεξυπηρετηθεί; Τι συμβαίνει στην έπαυλη της Γενεύης όπου για όλα αποφασίζει η σύζυγός του Κορίνα έχοντας επιβάλλει ένα βαρύ πέπλο μυστικοπάθειας; Και τελικά, θα μπορέσει να συνέλθει τόσα χρόνια μετά;

Ενα νέο ήρθε αργά τη νύχτα της Δευτέρας από τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien και είναι τόσο ενθαρρυντικό όσο και απαισιόδοξο: Ο Μίχαελ Σουμάχερ διεκομίσθη από τη Γενεύη της Ελβετίας σε ειδική κλινική του Παρισιού προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία με βλαστοκύτταρα στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο ίδιος και οι θεράποντες ιατροί του να τον επαναφέρουν.

Φωτογραφίες από το νοσοκομείο όπου εισήχθη στο Παρίσι (Reuters)

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Σουμάχερ εισήχθη στην καρδιοχειρουργική και αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, όπου εικάζεται ότι θα τον αναλάβει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Φιλίπ Μενασέ.

Ο Μενασέ θεωρείται ειδικός στην κυτταροθεραπεία σε περιπτώσεις ανεπάρκειας καρδιάς και ήταν ο πρώτος γιατρός που είχε κάνει το 2014 μεταμόσχευση εμβρυικών κυττάρων από ξένους δότες στην καρδιά ενός ασθενή, που είχε πάθει έμφραγμα.

Σύμφωνα με την Parisien, ο Σουμάχερ κάνει εδώ και καιρό κυτταροθεραπεία, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στις φλεγμονές οι οποίες προκαλούνται από την κατάκλιση. Στο πλαίσιο αυτής της ειδικής αγωγής έχει επισκεφθεί αυτόν τον χρόνο άλλες δύο φορές το νοσοκομείο «Ζορζ Πομπιντού» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα προσέθεσε πως ο Γερμανός μεταφέρθηκε με φορείο και ότι το πρόσωπο και το σώμα του ήταν καλυμμένα με ύφασμα ώστε να μη γίνει αντιληπτός. Το φορείο συνόδευαν από το ασθενοφόρο μέχρι το κτίριο του νοσοκομείου τουλάχιστον δέκα άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...