314
Ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις εξερχόμενος του Αρείου Πάγου μετά την κατάθεσή του για τη «σκευωρία» της Novartis | INTIMEnews

Ο Σαμαράς κατονόμασε Τσίπρα και «Ρασπούτιν» για τη σκευωρία της Νοvartis

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 14:08
Ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις εξερχόμενος του Αρείου Πάγου μετά την κατάθεσή του για τη «σκευωρία» της Novartis
|INTIMEnews

Ο Σαμαράς κατονόμασε Τσίπρα και «Ρασπούτιν» για τη σκευωρία της Νοvartis

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 14:08

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους χειρισμούς στην υπόθεση Νοvartis, με τη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων για τα οποία όμως, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σαμαράς έχει προχωρήσει σε σειρά μηνύσεων κατά τόσο των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις έρευνες, αλλά και κατά πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει, βρίσκονται πίσω από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον διενεργούντα την έρευνα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στη βάση των μηνύσεων του που έχει ήδη υποβάλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω υπόμνημα περιλαμβάνονται επιπλέον στοιχεία για τα πρόσωπα που ήδη είχε καταμηνύσει για τη στοχοποίησή του στην υπόθεση, όπως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα έρθουν όλα στο φως», δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ενώ στην ερώτηση  εάν «κατονομάσατε τον “Ρασπούτιν”;», απάντησε: «Το έχω κάνει προ πολλού».

«Κατονομάσατε και τον κ. Τσίπρα;» τον ρώτησαν ξανά, με τον κ. Σαμαρά να απαντά μονολεκτικά: «Φυσικά».

Την Τετάρτη σειρά παίρνει με τη δική του κατάθεση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών, θεωρείται βέβαιο πως η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στα πρόσωπα που καταγγέλλονται για τους χειρισμούς την υπόθεση Novartis, περιλαμβάνονται στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ θα ακολουθήσει σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

Στο επίκεντρο της έρευνας αναμένεται να μπουν και οι χειρισμοί των εισαγγελικών λειτουργών, που είχαν την ευθύνη των ερευνών στην υπόθεση της Novartis, σε συνέχεια των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή (αναμένεται να καταθέσει επίσης την Πέμπτη) αλλά και της  πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που πρώτη είχε κάνει ανοικτά λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις από τον διαβόητο «Ρασπούτιν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...