342
Ο Νίκος Ταχιάος | Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή Ταχιάου στον Ζέρβα: Πρόθυμος να συνεργαστούμε για την πόλη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 11:52
Ο Νίκος Ταχιάος
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή Ταχιάου στον Ζέρβα: Πρόθυμος να συνεργαστούμε για την πόλη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 11:52

Επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα απέστειλε ο ανθυποψήφιος τους και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Νίκος Ταχιάος.

Ως επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας με 11 συμβούλους, ο κ. Ταχιάος δηλώνει προς τον κ. Ζέρβα ότι ο ίδιος και η παράταξή του είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του, καθώς και με άλλες παρατάξεις, για την εξασφάλιση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος.

Είναι γνωστή εξάλλου η ιδιαιτερότητα των δημοτικών συμβουλίων όπως θα κληθούν να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι έδρες κατανέμονται με βάση τα αποτελέσματα του α΄ γύρου, έστω και ο δήμαρχος προκύψει από τον δεύτερο.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα με τον νικητή του α’ γύρου Νίκο Ταχιάο να έχει 11 έδρες και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα επτά έδρες. Συνολικά 16 παρατάξεις εκπροσωπούνται στο συμβούλιο της πόλης, πιθανόν αριθμός-ρεκόρ σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Ταχιάος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και συμμετοχής στελεχών του συνδυασμού του στο σχήμα της διοίκησης, εφόσον αυτό είναι στις προθέσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος θα παραμείνει στον δήμο ως απλός δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής φυσικά της παράταξής του.

Στην επιστολή του ο κ. Ταχιάος ενημερώνει τον κ. Ζέρβα για την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτόν, ζητά από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο οι όποιες συζητήσεις να γίνουν, αν είναι δυνατόν, μετά τις 7 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας πρώτης συνάντησής του με τον κ. Ζέρβα, ακόμη και πριν από τις εθνικές εκλογές.

Τονίζει ότι σκοπός του, τον οποίο γνωστοποίησε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να παραμείνει επικεφαλής της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο καθώς πιστεύει ότι σε περίπτωση εκλογής του στο Κοινοβούλιο «η Θεσσαλονίκη θα έχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και πιθανότατα στην κυβερνητική πλειοψηφία μια δυνατή και επίμονη φωνή που θα συνηγορεί σε ό,τι συγκεντρώνει συναίνεση και αποβλέπει στο καλό της πόλης μας».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Ταχιάος εύχεται προς τον κ. Ζέρβα «καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...