241
Εργάτριες μπροστά από τους αργαλειούς τους σε κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Ιωνία, με τον επόπτη τους, το 1923 | ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ Α.Ε. – Συλλογή Π. Πουλίδη

Στις 28 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της παράστασης «Οδός 19, αριθμός 15» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 17:19
Εργάτριες μπροστά από τους αργαλειούς τους σε κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Ιωνία, με τον επόπτη τους, το 1923
|ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ Α.Ε. – Συλλογή Π. Πουλίδη

Στις 28 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της παράστασης «Οδός 19, αριθμός 15» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 17:19

Λίγη υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οδός 19, αριθμός 15».

Ο προγραμματισμός της θεματικής ημερίδας και πρώτης παράστασης θεάτρου έλεγε «Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου». Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΠΙΟΠ, όμως, λόγω προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (η ημερίδα στις 19:00, η παράσταση στις 21:00) και οι υπόλοιπες παραστάσεις θα γίνουν στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει αυτή τη θεατρική παράσταση στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Πρόκειται για θέατρο-ντοκουμέντο για την εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής σε παράλληλη πορεία με την κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη, με την ηθοποιό Νένα Μεντή, σε κείμενο-σκηνοθεσία Παρασκευής Καλογεράκη. Η παράσταση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και άλλες σημαντικές πηγές και μαρτυρίες.

Φωτίζει τον αγώνα επιβίωσης μίας εργάτριας στη Μουταλάσκη, της Κλειώς Χατζηαλέξη, μίας από τις πολλές, πραγματικές και άγνωστες ηρωίδες του Μεσοπολέμου. Γυναίκες της Μικράς Ασίας, που με βαθιά χαραγμένα τα σημάδια του βίαιου ξεριζωμού από την πατρίδα και το σπίτι, έζησαν με την ανέχεια και τη βαριά φτώχεια του Μεσοπολέμου, άντεξαν όρθιες την ωμότητα της γερμανικής κατοχής, δούλεψαν σκληρά και πάλεψαν για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Περισσότερα για την παράσταση, εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 3418051

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...