191
Το σκάφος προσάραξε λόγω της θαλασσοταραχής | Intime

Πλοίο από την Τουρκία με 193 μετανάστες προσάραξε στην Κέα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 08:33
Το σκάφος προσάραξε λόγω της θαλασσοταραχής
|Intime

Πλοίο από την Τουρκία με 193 μετανάστες προσάραξε στην Κέα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 08:33

Φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες προσάραξε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τον λιμενοβραχίονα της του λιμανιού της Κέας (Τζιας).

Οι μετανάστες μπόρεσαν να αποβιβαστούν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία αλλά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή, αναγκάστηκε να «πιάσει» στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επιβαινόντων οι τρεις είναι διακινητές.

Οι επιβαίνοντες φιλοξενούνται προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο έγκυοι, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας (25-30 ετών) από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το MEGA με τον Γιάννη Ευαγγέλου, έπαρχο του νησιού, ανέφερε ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Καπετάνιος δεν βρέθηκε», σημείωσε σχετικά.

Κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο. Στελέχη του Λιμενικού κάνουν λόγο για πλοίο μιας χρήσης, αποκλειστικά για τη διακίνηση μεταναστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...