226
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | INTIMEnews

Πέτσας: Θετική η δήλωση Λαγκάρντ για το πλεόνασμα – αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|INTIMEnews

Πέτσας: Θετική η δήλωση Λαγκάρντ για το πλεόνασμα – αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22

Θετική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τη δήλωση Λαγκάρντ περί μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει ανάλογη συνέχεια εκ μέρους της και υπό την ιδιότητα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, τόνισε, είναι η μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφότου όμως θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Οπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω επιστολής που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παράλληλα ο Πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.

Αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στα στοιχεία για την ανάπτυξη που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΛΣΤΑΤ (εδώ). Ασκώντας κριτική στην οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και σαφώς κάτω από τους στόχους που είχαν τεθεί.

Στον αντίποδα, τόνισε, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει καλλιέργεια ενός πλαισίου ενισχυμένης ανάπτυξης, με έμφαση την προσέλκυση επενδύσεων. Ηδη όπως είπε, ο επιχειρηματικός κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, καθώς οι δείκτες εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στην αγορά είναι ψηλά. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...