261
| Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος καλούνται να καταθέσουν για τον «Ρασπούτιν»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος καλούνται να καταθέσουν για τον «Ρασπούτιν»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30

Τρία πολιτικά πρόσωπα καλούνται να εμφανιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στον Αρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τον απερχόμενο επίτροπο στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Θα καταθέσει ακόμη και ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε προβεί σε καταγγελίες για τον ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis. Στον «Ρασπούτιν» έχει αναφερθεί ρητά και ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει τα τρία πολιτικά πρόσωπα.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι μάρτυρες αναφερθούν σε πολιτικό πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται στη δικογραφία για τη Novartis, οι αντιεισαγγελείς οφείλουν να στείλουν χωρίς καθυστέρηση τη δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι δύο αντεισαγγελείς έχουν απαλλαγεί από όλα τα άλλα υπηρεσιακά καθήκοντά τους με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση της Ξένης Δημητρίου έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. Οπως είχε επισημάνει ο κ. Δασούλας «δεν μπορεί να “σέρνονται” επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν τις καταγγελίες του κ. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και, τρίτον, τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...