258
|

Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:37

Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:37

«Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών». Αυτό ανέφερε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προεξοφλώντας τη σχετική απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα. Και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο κ. Πέτσας έχει συνδέσει την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και άλλων δομών με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (εδώ), σημαίνει ότι όλα φαίνεται να ανοίγουν από την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Πέτσας πάντως, υπενθύμισε όσα είχε πει και ο Πρωθυπουργός στο προτελευταίο διάγγελμά του, ότι δηλαδή αυτό θα συμβεί με την προϋπόθεση ότι ο κύκλος της πανδημίας θα έχει καθοδική πορεία, όπως όμως έχει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως ο Πρωθυπουργός στις 25 Μαΐου θα ανακοινώσει τι θα γίνει με τα σχολεία, καθώς θα έχει μέχρι τότε την εισήγηση των ειδικών.

«Δεν είναι φυσιολογικό για τα παιδιά μας να είναι έξι μήνες μακριά από το σχολείο. Το φυσιολογικό είναι να βρίσκονται στο σχολείο. Το θέμα είναι εάν κάνει καλό στα παιδιά να βγουν από το σπίτι και να πάνε στο σχολείο. Οι ειδικοί έχουν πει ότι είναι προς το καλό των παιδιών, για την πνευματική και ψυχική τους υγεία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Εφόσον τα κρούσματα είναι χαμηλά και οι άλλοι λόγοι συνηγορούν, ναι είναι ώρα να γυρίσουν στο σχολείο τα παιδιά μας», είπε.

Ο κ. Πέτσας, επεσήμανε ότι υπάρχει υπάρχει πρόνοια στα νησιά για την εμφάνιση των κρουσμάτων λέγοντας ότι εάν είναι μικρό νησί και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, προβλέπεται η άμεση απομόνωση τυχόν κρούσματος, η μεταφορά του στην Αθήνα και η παροχή της απαραίτητης υγειονομικής περίθαλψης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...