340
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σχεδόν το 95% των εργαζομένων του Facebook εργαζόταν από την κατοικία του | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo

Οι μισοί εργαζόμενοι του Facebook θα δουλεύουν μόνιμα από το σπίτι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:07
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σχεδόν το 95% των εργαζομένων του Facebook εργαζόταν από την κατοικία του
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo

Οι μισοί εργαζόμενοι του Facebook θα δουλεύουν μόνιμα από το σπίτι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:07

Ακόμη και μετά τη «λήξη συναγερμού» για την πανδημία του κορονοϊού, το Facebook σκοπεύει να διατηρήσει το μοντέλο της εργασίας από το σπίτι (ή όπου θέλει καθένας, εκτός από το γραφείο) για μεγάλο μέρος του προσωπικού του.

Αυτό επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που πρόσθεσε ότι η εταιρεία του «θα αρχίσει επιθετικά τις προσλήψεις για τηλεργασία» τον Ιούλιο και αναμένει τα επόμενα 5 με 10 χρόνια περίπου οι μισοί του υπάλληλοι να εργάζονται μακριά από τα γραφεία.

Η εταιρεία θα υιοθετήσει μια «πιο μετρημένη προσέγγιση» με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους βάσει της εργασίας και της προηγούμενης αποδοτικότητάς τους και όρισε την 1η Ιανουαρίου 2021 ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι εργαζόμενοι τη νέα τους έδρα.

Περίπου το 95% των εργαζομένων του Facebook εργαζόταν από την κατοικία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ οι μισοί εξ αυτών δήλωναν εξίσου παραγωγικοί όσο και από το γραφείο τους, αναφέρουν οι Times.

Εσωτερικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι περίπου το 60% των εργαζόμενων στο Facebook θα προτιμούσαν να έχουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία, συνδυάζοντας την τηλεργασία με την εργασία από το γραφείο, εξήγησε ακόμη ο επικεφαλής της εταιρείας.

Live from our internal weekly company townhall sharing an update on our approach to remote work.

Live from our internal weekly company townhall sharing an update on our approach to remote work.

Geplaatst door Mark Zuckerberg op Donderdag 21 mei 2020

 

Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε όμως ότι η εταιρεία θα διατηρήσει όλα της τα γραφεία, ενώ επεσήμανε ότι οι ιδιαίτερα υψηλοί μισθοί που δίνονται στους εργαζόμενους στη Σίλικον Βάλεϊ δεν θα ισχύουν και σε άλλες περιοχές, αλλά θα διαμορφώνονται ανάλογα με το κόστος διαβίωσης.

Η Facebook είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα προς την τηλεργασία και προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την εργασιακή κουλτούρα στην εποχή μετά τον κορονοϊό. Προηγήθηκαν το Twitter και η εταιρεία πληρωμών Square (με επικεφαλής τον Τζακ Ντόρσι που ίδρυσε το Twitter) που ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν την τηλεργασία επ’ αόριστον.

Ωστόσο, η κίνηση του Facebook έχει τη σημασία της, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη εταιρεία -έχει 45.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο- και γιατί φαίνεται ότι επεξεργάζεται μοντέλο εξ αποστάσεως εργασίας. Η απόφασή της αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπου η γρήγορη ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έχει προκαλέσει προβλήματα στις υποδομές, πέρα από τα απλησίαστα ενοίκια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...