228
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος άφησε ο Μπουτάρης

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 08:57
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος άφησε ο Μπουτάρης

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 08:57

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε υποσχεθεί ότι ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκαθάριζε αν θα διεκδικούσε και μια τρίτη θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με μία ημέρα καθυστέρηση, χθες Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι έχει μπροστά του ένα χρόνο θητείας και την υποχρέωση ως τότε «να δουλεύει ο δήμος».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είπε: «Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι εκλογές. Υποχρέωση μου είναι να δουλεύει ο δήμος. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος».

Πρόσθεσε όμως: «Δεν ξέρω ποιος θα είναι επόμενος δήμαρχος. Είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαι κι εγώ αλλά με άλλες συνθήκες, γιατί το εκλογικό σύστημα δημιουργεί αυτές τις νέες συνθήκες. Μέχρι τότε θα είμαι δήμαρχος και θα δουλεύω όπως ξέρω να δουλεύω».

«Δεν γίνεται η Ροτόντα να πάει στο Υπερταμείο»

Σχετικά με την μεταβίβαση ακινήτων στη Θεσσαλονίκη στο Υπερταμείο, ο δήμαρχος επισήμανε ότι θα μεταβεί την επόμενη Δευτέρα στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να μείνει άπραγος απέναντι στην ένταξη μνημείων πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Υπερταμείο.

«Προφανώς διαφωνούμε, δεν γίνεται η Ροτόντα να πάει στο Υπερταμείο, δεν μπορεί οι εκκλησίες που είναι μνημεία της Ουνέσκο να παραχωρηθούν. Προφανώς η λίστα αυτή των ακινήτων που παραχωρούνται είναι το ξεκίνημα μιας ιστορίας που έχει πολύ μεγάλο δρόμο. Στη λίστα περιλαμβάνονται και τα ακίνητα της πρώτης προβλήτας που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...