183
Διαδηλωτής ρίχνει γάλα στο πρόσωπο του αγοριού για να απαλύνει τον πόνο από το χημικό έγκαυμα | YouTube

Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικός έριξε χημικά σε επτάχρονο αγόρι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 13:24
Διαδηλωτής ρίχνει γάλα στο πρόσωπο του αγοριού για να απαλύνει τον πόνο από το χημικό έγκαυμα
|YouTube

Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικός έριξε χημικά σε επτάχρονο αγόρι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 13:24

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά εναντίον ενός επτάχρονου αγοριού στο Σιάτλ, στη διάρκεια μιας ειρηνικής αντιρατσιστικής διαδήλωσης.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, αλλά έγινε ευρέως γνωστό τώρα, με τη δημοσίευση βίντεο, που δείχνει διαδηλωτές να προσπαθούν να βοηθήσουν ένα επτάχρονο αγόρι, το οποίο έχει ψεκάσει στο πρόσωπο με χημικά ένας αστυνομικός.

Ο Μάντο Εϊβερι, ο πατέρας του επτάχρονου, είπε ότι αυτός και ο γιος του μόλις είχαν προσευχηθεί με μέλη της εκκλησίας τους ως μέρος μιας ειρηνικής αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, όταν εντελώς ξαφνικά ένας αστυνομικός έριξε τα χημικά προς το μέρος της οικογένειας, χτυπώντας τον μικρό στο πρόσωπο.

Ο πατέρας του αγοριού ισχυρίστηκε επίσης, ότι αξιωματικοί και μια ομάδα γιατρών εκτάκτου ανάγκης που στέκονταν ένα τετράγωνο μακριά, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τον γιο του.

Ο φίλος του πατέρα που τράβηξε το βίντεο, συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα, σε μία άλλη διαδήλωση και πέρασε δύο ημέρες στο τμήμα.

Η μητέρα του παιδιού, Σενέλ Γουίλιαμς, δήλωσε στον Guardian ότι αισθάνεται «αποτυχημένη» επειδή δεν μπορούσε να προστατέψει τον γιο της, παρόλο που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, γιατί όλα έγιναν πολύ ξαφνικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...