186
Η συνήθεια που έγινε επικίνδυνη βλακεία |

Ολοι οδηγούσαν στη ΛΕΑ! Πάνω από 300 κλήσεις στην Αθηνών – Κορίνθου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:38
Η συνήθεια που έγινε επικίνδυνη βλακεία
|

Ολοι οδηγούσαν στη ΛΕΑ! Πάνω από 300 κλήσεις στην Αθηνών – Κορίνθου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:38

Επιστροφή τριημέρου τη Δευτέρα και οι γνωστοί «έξυπνοι» έμπαιναν κατά δεκάδες στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) για να γλιτώσουν το μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου και να φθάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους. Εκεί όμως ήταν και η Τροχαία που έκοψε περισσότερες από 300 κλήσεις!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα  στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στη ΛΕΑ.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 330 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λ.Ε.Α., εκ των οποίων οι 218 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 112 κατά τη διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η ΛΕΑ, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση τους δεν επιτρέπεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...