436
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εργοστάσιο της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Παπαστράτος: Καθαρά κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. το 2017

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 18:18
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εργοστάσιο της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Παπαστράτος: Καθαρά κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. το 2017

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 18:18

Καθαρά κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. ευρώ για το 2017 σε σχέση με 27,14 εκατ. ευρώ το 2016 και μείωση του καθαρού κύκλου εργασιών στα 262,83 εκατ. ευρώ έναντι 291,63 εκατ. ευρώ το 2016 ανακοίνωσε η Παπαστράτος για την οικονομική χρήση του 2017.

«Το 2017 υπήρξε μια χρονιά–σταθμός για την Παπαστράτος. Μετά την ανακοίνωση της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου μας στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, περάσαμε σε μια περίοδο πλήρους μετασχηματισμού στην εταιρεία. Μέσα σε αυτό το διάστημα αντικαταστήσαμε σταδιακά όλες τις γραμμές παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, με νέες οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2018. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επανέλθουμε σταδιακά σε υψηλά επίπεδα παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

Η σταδιακή απόσυρση των παλαιών τσιγαροποιητικών μηχανών και η αντικατάστασή τους από τις νέες μηχανές παραγωγής των ράβδων καπνού είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγική ικανότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2017, κάτι που οδήγησε στην ελαφρά μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η αύξηση των καθαρών προ φόρων κερδών οφείλεται στην πώληση ποσοστού από τη συμμετοχή της Παπαστράτος στην ρωσική εταιρεία Philip Morris Sales & Marketing έναντι τιμήματος 240.37 εκατ. ευρώ σε συνδεδεμένη εταιρεία. Το κέρδος από τη συγκεκριμένη πώληση ανήλθε σε 206.37 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνεται στην κατάσταση αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η Παπαστράτος κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος γίνεται το 2ο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής Philip Morris International (PMI) που παράγει αποκλειστικά τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα. Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200. Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Παπαστράτος έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.