283
| INTIMEnews

Ο Χατζηδάκης εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ: Να τι θέλουν να καταψηφίσουν στο Εργασιακό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 13:19
|INTIMEnews

Ο Χατζηδάκης εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ: Να τι θέλουν να καταψηφίσουν στο Εργασιακό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 13:19

«Αυτά είναι τα μέτρα του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας για την ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει με οργή και αγανάκτηση», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook που συνοδεύεται από βίντεο-παρουσίαση βασικών προβλέψεων του νομοσχεδίου.

«Αδεια πατρότητας 14 ημερών. Γονική άδεια 2 μήνες και για τους δύο γονείς πληρωμένη από ΟΑΕΔ. Αδεια φροντιστή 5 ημέρες. Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών. Απαγόρευση απόλυσης πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του κάθε παιδιού του. Τι θα πουν στους εργαζομένους τους οποίους δήθεν υποστηρίζουν;» διερωτάται ο κ,. Χατζηδάκης, o oποίος με αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των προωθούμενων ρυθμίσεων επιχειρεί να «στριμώξει» την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προβλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα φύγει από την ονομαστική ψηφοφορία του Εργασιακού. Διότι διαφορετικά θα αναγκαστεί να ψηφίσει τα 5/6 των διατάξεων. Και τότε το νομοσχέδιο δεν μπορεί να θεωρείται “ολετήρας” και “οδοστρωτήρας”! Θα είναι τα πολιτικά τους αποκαλυπτήρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο «Για την Προστασία της Εργασίας-Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας-Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία-Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», ψηφίστηκε επί της αρχής  στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...