450
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιχειρηματολογώντας στη Βουλή. Οχι για τις κρέμες «Βυζαντινόν»... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βελόπουλος που πουλούσε αλοιφές για τον κορονοϊό, τώρα δηλώνει κατά της μάσκας στα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 16:39
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιχειρηματολογώντας στη Βουλή. Οχι για τις κρέμες «Βυζαντινόν»...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βελόπουλος που πουλούσε αλοιφές για τον κορονοϊό, τώρα δηλώνει κατά της μάσκας στα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 16:39

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή που ο Κυριάκος Βελόπουλος, στην άλλη του δουλειά, αυτή του τηλεπωλητή, διαλαλούσε την κρέμα «Βυζαντινόν» που προστάτευε και από τον κορονοϊό. Ηταν 11 Μαρτίου, τα σχολεία είχαν ήδη κλείσει για το μεγάλο lockdown και ο ΠΟΥ είχε κηρύξει πανδημία της Covid-19, όταν παρενέβη, έστω και με καθυστέρηση (εδώ), ο εισαγγελέας για το προϊόν του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, που υποσχόταν ότι και 17 χειραψίες να έκανες, ο κορονοϊός δεν κολλούσε.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, με την άλλη του ιδιότητα, αυτή του αρχηγού κοινοβουλευτικούς κόμματος, αποφάσισε τώρα να πάρει θέση κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αμφισβητώντας τους επιστήμονες και υπονομεύοντας τις σχετικές προσπάθειες της Πολιτείας να πείσει γονείς και μαθητές για την αναγκαιότητα του μέτρου.

Είναι μια προσπάθεια να «υιοθετήσει» πολιτικά όλους αυτούς που είχαν μαζευτεί την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα και σε άλλα κεντρικά σημεία των ελληνικών πόλεων, ποδοπατώντας μάσκες; Αν κρίνουμε από αυτά που είπε στη Βουλή μια μέρα μετά, δεν χωράει αμφιβολία: «Οταν κάποιος διαφωνεί με αυτά που λέτε, διαφωνεί με το σύστημα, αμέσως του βάζετε την ετικέτα “ψεκασμένος”. Δηλαδή, η άλλη άποψη πρέπει να ενοχοποιηθεί και να υπάρχει μόνο μία άποψη. Μα αυτή είναι η βασική αρχή του φασισμού» είχε κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό.

Τώρα βγήκε στον ΑΝΤΙ, που είπε την Παρασκευή να του δώσει βήμα, μεταξύ άλλων για να πει και πάλι την «άποψή» του για την πανδημία του κορονοϊού.

«Εγώ στο παιδί μου δεν θα έβαζα μάσκα, το λέω ξεκάθαρα. Αυτή είναι η άποψή μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος όμως δεν τάχθηκε μόνο κατά της χρήσης μάσκας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, αλλά εμμέσως αμφισβήτησε και τη φύση του ιού γενικά, αφού όπως είπε «δεν έχω ξανακούσει για ασυμπτωματική ασθένεια».

Οπως πρόσθεσε, «πώς θα πείσεις ένα παιδί 7-8 ετών να φοράει τόσες ώρες τη μάσκα; Εγώ ζήτησα τις μελέτες. Δεν έχω ξανακούσει για ασυμπτωματική ασθένεια. Δεν είμαι εδώ για να αμφισβητήσω την πανδημία. Αμφισβητώ τη μάσκα».

Αλλά ο κ. Βελόπουλος δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Θεώρησε πρέπον να εξαπολύσει προσωπική επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, υποστηρίζοντας ότι «οι δηλώσεις Τσιόδρα και μάσκα είναι αντιφατικές. Λένε ψέματα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πριν τρεις μήνες λέγανε ότι οι μάσκες είναι επικίνδυνες. Έχουν πάρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ».

Χαρακτηριστικό είναι, τέλος, ότι σε ερώτηση τηλεθεατή για το αν το παιδί του προσβληθεί από κορονοϊό, εφόσον ακολουθήσει τη συμβουλή του και δεν φορέσει μάσκα τι θα κάνει, απάντησε: «Είπα την άποψή μου. Ας με διώξει η Πολιτεία, εγώ λέγω για το δικό μου το παιδί. Γιατί πρέπει να επιβληθεί ένα μέτρο για το οποίο δεν υπάρχουν μελέτες;».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Βελόπουλος έχει μία κόρη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...