578
Ο Παπαδόπουλος σε τοκ σόου, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα καριέρα | REUTERS/Jim Urquhart

Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Είχα ενημερώσει για τα e-mails της Κλίντον και έναν έλληνα υπουργό»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 22:39
Ο Παπαδόπουλος σε τοκ σόου, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα καριέρα
|REUTERS/Jim Urquhart

Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Είχα ενημερώσει για τα e-mails της Κλίντον και έναν έλληνα υπουργό»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 22:39

Η φυλακή αλλάζει τον άνθρωπο, όπως λένε. Ή, αν δεν τον αλλάζει, τον κάνει να σκεφτεί μια νέα πορεία στη ζωή του.

Αυτό πιθανόν να συνέβη και στον πρώην σύμβουλο του προέδρου Τραμπ, τον ομογενή Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο οποίος ελέγχεται για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Προ ημερών αποφυλακίστηκε από ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα στο Ουισκόνσιν, όπου κρατήθηκε για 12 ημέρες. Η ποινή μοιάζει πολύ μικρή, αλλά το αδίκημα ήταν σοβαρό: είπε ψέματα στο FBI για τις συνομιλίες που είχε με παράγοντες του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και ο Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα προς το Κογκρέσο, σκοπεύοντας να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2020, αποκαλύπτει ο ίδιος στον βρετανικό Telegraph.

Οι 12 ημέρες της φυλακής

«Μέσα στη φυλακή με φώναζαν Πάπι ή Πάπα Ντι», λέει στην εφημερίδα με μια κάποια περηφάνια.

Υποστηρίζει ότι μπήκε τρομοκρατημένος και ότι, με τη σύζυγό του Σιμόνα Μαντζιάντε, προσεύχονταν και φοβούνταν ότι θα βίωνε άσχημες στιγμές.

Ανευ λόγου αποδείχτηκε τελικά η ανησυχία, γιατί η συγκεκριμένη φυλακή είναι «κολέγιο». Λογικό, καθώς οι κρατούμενοι είναι πρώην «λευκά κολάρα» και όχι ποινικοί. Κάποιοι κρατούμενοι είχαν σκυλιά, ενώ όλοι είχαν πρόσβαση σε γυμναστήριο, σε γήπεδα μπάσκετ και κρεβάτια κουκέτες. «Ηταν σαν το δωμάτιό μου στο πανεπιστήμιο, αλλά λίγο πιο καθαρά», θυμάται.

Μέσα σε αυτές τις σκάρτες δύο εβδομάδες πίσω από τα κάγκελα, ο Παπαδόπουλος βρήκε χρόνο να στοχαστεί για το σωφρονιστικό σύστημα αλλά – ίσως κυρίως – για την κατακόρυφη άνοδό του.

Εγινε σύμβουλος ενός υποψηφίου προέδρου (έστω και αν αργότερα ο Τραμπ τον παρουσίασε λίγο-πολύ σαν το παιδί για τους καφέδες), βρέθηκε κοντά στο αναλάβει μια κυβερνητική θέση, αλλά αργότερα μπλέχτηκε με το FBI και τη Δικαιοσύνη. Τι τα προκάλεσε όλα αυτά;

«Γιατί είπα ψέματα»

Ο Παπαδόπουλος τα αποδίδει στη «βόμβα», την αποκάλυψη που τού έκανε  τον Απρίλιο του 2016 στο Λονδίνο ο μαλτέζος καθηγητής Τζόζεφ Μιφσούντ.

«Οι Ρώσοι έχουν χιλιάδες emails από τη Χίλαρι Κλίντον!» του είπε. Ο Παπαδόπουλος δεν πείστηκε αλλά «ρούφηξε» την αποκάλυψη, θυμάται σήμερα. Και άρχισε να την μεταφέρει από εδώ και από εκεί, ακόμα «και σε έναν έλληνα υπουργό Εξωτερικών» όπως γράφει η Telegraph. Εννοεί άραγε τον Νίκο Κοτζιά ή υπάρχει σύγχυση με τον Πάνο Καμμένο, οι σχέσεις του οποίου με τον «Παπαντόπουλος» ήταν γνωστές;

Σε κάθε περίπτωση, ο ομογενής διατυπώνει στη βρετανική εφημερίδα μια ολόκληρη θεωρία για τους λόγους πίσω από τη διαρροή της πληροφορίας για τα emails, που θέλει το βρετανικό κατεστημένο να σαμποτάρει την πιθανότητα εκλογής του Τραμπ.

Για τα ψέματα στο FBI δηλώνει τώρα μετανιωμένος: «Μου γύρισαν ανάποδα τη ζωή για δυο χρόνια» λέει και δικαιολογείται ότι τα είπε «γιατί δεν ήθελα ο Τραμπ ή οι συνεργάτες του να σχετιστούν με κάτι που δεν έχει σχέση μαζί τους».

Ο Παπαδόπουός με την ιταλίδα σύζυγό του (REUTERS/Jim Urquhart)

Τώρα όμως πέρασαν όλα αυτά για τον Παπαδόπουλο και τη σύζυγό του, οι οποίοι μετακόμισαν στο Λος Αντζελες για μια νέα αρχή.

Αυτή στην υποκριτική και το μόντελιγκ. Αυτός στη συγγραφή και την πολιτική, όχι μόνο από το παρασκήνιο, αλλά και μέσα στα κέντρα των αποφάσεων.

«Θα είμαι υποψήφιος το 2020 στην Καλιφόρνια» αποκαλύπτει στην  εφημερίδα. Και προσθέτει: «πρέπει να βρω ένα ρεπουμπλικανικό θύλακα και να κατέβω εκεί».

Εχει βάλει στο μάτι την κομητεία Οραντζ,  εκεί όπου γεννήθηκε και πολιτεύθηκε ο Ρίτσαρντ Νίξον. Εχει βρει και χρηματοδότες. Μένει να βρει και ψηφοφόρους, αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο από όλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...