305
«Αλέξη, συγχαρητήρια! Τα καταφέραμε!» είπε ο κάθιδρος Ζαν-Κλοντ. Ο Αλέξης πανηγύρισε | SOOC

Οι θριαμβολογίες του Τσίπρα και ο ιδρώτας του Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 13:05
«Αλέξη, συγχαρητήρια! Τα καταφέραμε!» είπε ο κάθιδρος Ζαν-Κλοντ. Ο Αλέξης πανηγύρισε
|SOOC

Οι θριαμβολογίες του Τσίπρα και ο ιδρώτας του Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 13:05

Εχοντας στο πλάι του «έναν καλό φίλο της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας γιόρτασε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την τελευταία επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στη μνημονιακή Ελλάδα! Στο γιορτινό αυτό κλίμα, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον λουξεμβούργιο πολιτικό στο Μαξίμου ότι η ανάπτυξη ήρθε, η καθαρή έξοδος από τα μισητά μνημόνια έρχεται (και χωρίς πιστοληπτική γραμμή), όπως και η καθοριστική -όπως είπε- ρύθμιση για το ελληνικό χρέος.

«Το διαβατήριο γι’ αυτό που ονομάζουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε υπερήφανος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας, και πλέον η χώρα δεν χρειάζεται μέτρα λιτότητας, αλλά μέτρα για την ανάπτυξη.

«Αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στην Ευρωζώνη, αλλά δεν σημαίνει ότι γυρίζουμε στο παρελθόν» θέλησε να επισημάνει, για να προλάβει τυχόν ανησυχίες των Βρυξελλών περί επιστροφής τής απελυεθερωμένης από τα δεσμά του μνημονίου χώρας στη χαλαρότητα του αμαρτωλού παρελθόντος…

286878286856286858286846

Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα, δήλωσε με τη σειρά του και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώνοντας τη φωνή του με αυτή του Πρωθυπουργού, και στις 20 Αυγούστου, συμπλήρωσε, θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα.

Αφήνοντας ωστόσο ένα μικρό παράθυρο για το πόσο καθαρή θα είναι τελικά η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, ανέφερε με νόημα ότι «καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία, όμως, προληπτική γραμμή» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ιδρώνω, ιδρώνω πολύ»

Στα παραλειπόμενα της συνέντευξης Τύπου, η βιασύνη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να την ολοκληρώσει, λόγω… ζέστης.

«Κάνει ζέστη, ιδρώνω, ιδρώνω πολύ» είπε από την αρχή των δηλώσεών του, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα μιλήσει πολύ στους δημοσιογράφους λόγω υψηλής θερμοκρασίας στο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...