207
«Κύριοι εκτίθεστε και έχουμε και εκλογές», λέει ο Σταύρος Κοντονής | INTIMEnews

Ο Κοντονής επιμένει: Εκτίθεται η κυβέρνηση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 13:04
«Κύριοι εκτίθεστε και έχουμε και εκλογές», λέει ο Σταύρος Κοντονής
|INTIMEnews

Ο Κοντονής επιμένει: Εκτίθεται η κυβέρνηση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 13:04

Ο Σταύρος Κοντονής δεν κρύβει την ενόχλησή του για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο διάδοχός του στο υπουργείο Δικαιούσνης, Μιχάλης Καλογήρου, το θέμα των αλλαγών στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σχολίασε δηκτικά (χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει) ότι με τους χειρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης εκτίθεται η κυβέρνηση σε μία ευαίσθητη περίοδο όπως είναι αυτή πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις του έτους.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής την δεσμεύουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής, επικαλούμενος μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τον διάδοχο του στο υπουργείο, επανέλαβε ότι ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε στα χέρια του το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τις εν λόγω αλλαγές, αλλά δεν το προώθησε ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση σε επίπεδο εντυπώσεων, τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο.

Οπως μάλιστα υποστήριξε, είχε προτείνει τη σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, δεδομένου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι το υφιστάμενο πόρισμα – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση- δεν ανταποκρίνεται, σε μεγάλο βαθμό, στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...