585
Κεραυνοί στη Σκόπελο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αντίνοος εγκλώβισε 10 κατασκηνωτές στην Εύβοια – επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 10:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2019 12:26
Κεραυνοί στη Σκόπελο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αντίνοος εγκλώβισε 10 κατασκηνωτές στην Εύβοια – επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 10:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2019 12:26

Επιχείρηση διάσωσης είχε στηθεί στην Εύβοια από τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, για 10 κατασκηνωτές που είχαν παγιδευτεί από υπερχείλιση χειμάρρου λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου, κοντά στο χωριό Πλατανιστός, ο χείμαρρος παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την περιπέτεια των κατασκηνωτών λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112», όπως αναφέρει το lamiareport.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες ενώ ξεκίνησε και οκταμελής ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Οταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου, η κυκλοφορία είχε διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονταν οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι 10 άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η επιχείρηση για τη διάσωσή τους συνεχιζόταν το πρωί της Τετάρτης.

Εικόνα από τις έρευνες στον χείμαρρο
Εικόνα από τις έρευνες στην περιοχή
Στιγμιότυπο από τις έρευνες
Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη νύχτα την περιοχή της Κορινθίας και την πόλη της Κορίνθου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες, καταστήματα και αποθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά ήταν τα άτομα που εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα και χρειάστηκε η συνδρομή των ειδικών μονάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Ισχυρή καταιγίδα στην Κόρινθο.Πηγή: ΙDAFK

Geplaatst door Forecast Weather Greece op Dinsdag 16 juli 2019

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, πέντε οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και πέντε οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

• Ενα πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση εννέα ατόμων από πέντε ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές.

Τα ύψη των βροχοπτώσεων στην Ελλάδα, την Τρίτη – meteo
Πλημμύρες και στη Σκόπελο

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αντίνοος», πέρασε τα ξημερώματα και από τις Σποράδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη Σκόπελο.

Αργά τη νύχτα, τα στενά στο κέντρο της πόλης, πλημμύρισαν, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, καθώς η κατηφορική κλήση στην περιοχή όπου υπάρχουν τουριστικά μαγαζιά, μάζευε τα νερά με μεγάλη ταχύτητα.

SOS ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣΠλημμυρικά φαινόμενα πριν λίγες ώρες στην Σκόπελο.Βίντεο: SkiathosLife. Πηγή Βίντεο: Mama mia Boutique Νικολέτα Στάθη.

Geplaatst door Forecast Weather Greece op Dinsdag 16 juli 2019

14.000 κεραυνοί στο Ιόνιο

Παράλληλα, ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, καθώς έως τις 20:00 της Τρίτης, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα.

Κερανοί στο Ιόνιο το βράδυ της Τρίτης – meteo
Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στη Στυλίδα αλλά και στην Αγία Μαρίνα προέκυψαν τα σοβαρότερα προβλήματα με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και τις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Καταρρακτώδης βροχή σημειώθηκε στη Λοκρίδα, αλλά και στη Λαμία χωρίς ωστόσο σημαντικά προβλήματα. Προληπτικά πάντως διακόπηκε η κυκλοφορία στο πέρασμα για Ροδίτσα από τον ποταμό Ξηριά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα και ειδικά πλησίον της Αγίας Αικατερίνης όπου χρειάστηκε να επέμβει το περιπολικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...