320
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης σε ομιλία του στη Βουλή | kostasvlasis.gr

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό ο Κώστας Βλάσης

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 18:56
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης σε ομιλία του στη Βουλή
|kostasvlasis.gr

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό ο Κώστας Βλάσης

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 18:56

Ο Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Αντικαθιστά τον Αντώνη Διαματάρη που παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν είναι λάβει το μεταπτυχιακό που ανέφερε στο βιογραφικό του.

Με καταγωγή από την Τρίπολη, ο Κώστας Βλάσσης γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1975. Είναι χειρουργός ορθοπεδικός και αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και στις εκλογές του 2019.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη και ένα γιο.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, που παρά το νεαρό της ηλικία του – είναι 44 ετών – έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο».

Προσθέτουν ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του πρωθυπουργού έπαιξε η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία εκλογική νίκη του στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου. «Επιπλέον, κατά κοινή ομολογία ο αρκάς βουλευτής είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στη νίκη της ΝΔ και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση του εκλογικού αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κερδίζοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και μια Περιφέρεια που πολλοί στην παράταξη θεωρούσαν χαμένη υπόθεση», συμπληρώνουν.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια.

Καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές «είναι ότι ο Αρκάς βουλευτής έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό.

» Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητα των αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...