227
O Μαντσίνι ενώ παίζει την κιθάρα του ξαπλωμένος μέσα στο χειρουργείο | Screenshot

Μουσικός παίζει κιθάρα όσο οι χειρουργοί του αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 18:10
O Μαντσίνι ενώ παίζει την κιθάρα του ξαπλωμένος μέσα στο χειρουργείο
|Screenshot

Μουσικός παίζει κιθάρα όσο οι χειρουργοί του αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 18:10

Ένας καλλιτέχνης της τζαζ από τη Νότια Αφρική που διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο, δέχτηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσής του ενόσω ήταν… ξύπνιος προκειμένου να συνδράμει στο ερευνητικό έργο των χειρουργοί.

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον (πολυοργανίστα) καθηγητή μουσικής Μούσα Μαντσίνι να παίζει την κιθάρα του ξαπλωμένος μέσα στο χειρουργείο και περιστοιχιζόμενος από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στη διάρκεια της εξάωρης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση του όγκου.

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς του νοσοκομείου Inkosi Albert Luthuli στην πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής να παρατηρήσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου του χρησιμοποιούσε ο Μαντσίνι, παίζοντας μουσική και να τις διαφυλάξουν αλλά ταυτόχρονα και να αποκαταστήσουν μερικώς την κίνηση των δακτύλων του, που είχε πληγεί εξαιτίας του όγκου.

«Ένιωσα πολύ περίεργα και άβολα», είπε ο Μαντσίνι στο Reuters μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. «Το να βρίσκεσαι μεταξύ γενικής αναισθησίας αλλά και ξύπνιος και να ακούς τους ήχους από το φλόγιστρο μέσα στον εγκέφαλό σου, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς».

«Ήταν μια επιτυχία δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν η παράλυση. Δεν είμαι παράλυτος και εξακολουθώ να έχω τον έλεγχο των άκρων μου και επομένως η διάθεσή μου είναι καλή και αναρρώνω καλά», είπε ο Μαντσίνι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά την πλήρη ανάρρωση θα επιστρέψει στην καλλιτεχνική σκηνή.

Ο επικεφαλής γιατρός, Ρόεν Χαριτσλανπαρσάντ, δήλωσε κατόπιν πως το 90% του όγκου αφαιρέθηκε επιτυχημένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...