355
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη | INTIMEnews

Μητσοτάκης στο Προεδρικό: Δεν θα ενδώσουμε στις Σειρήνες του λαϊκισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 12:41
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στο Προεδρικό: Δεν θα ενδώσουμε στις Σειρήνες του λαϊκισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 12:41

Η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις Σειρήνες του λαϊκισμού και θα σεβαστεί τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, δεσμεύθηκε κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας πάντως ανοικτή την πόρτα και νέων παρεμβάσεων για τη στήριξη των πολιτών από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

Η συνομιλία του Πρωθυπουργού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου περιελάμβανε και μία αναφορά στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τον κ. Μητσοτάκη να συνιστά υπομονή, αλλά παράλληλα να εκφράζει την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες θα ευοδωθούν.

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά, πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο, πέρα από το, όχι μόνο εμείς οι Ελληνες, αλλά και οι επισκέπτες, να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό χώρο του, το Μουσείο της Ακρόπολης, στη σκιά του Ιερού Βράχου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στα της οικονομίας, σε συνάρτηση με τις κάλπες των εθνικών εκλογών, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι μπορεί το 2023 να είναι εκλογική χρονιά, αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις Σειρήνες του λαϊκισμού και δεν θα ξεφύγει από τον ψηφισμένο Προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023.

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε τη δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομίας να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε ειδική αναφορά στα γεγονότα της Βραζιλίας, για να υπογραμμίσει ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι’ αυτό μια ισχυρή οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία», επεσήμανε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...