495
Υπερπλεονάσματα και παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της Ελλάδας είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ/ IntimeNews

Μητσοτάκης: «Νεκρανάσταση παροχολογίας από την κυβέρνηση Τσίπρα αντί για βιώσιμη ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 21:47
Υπερπλεονάσματα και παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της Ελλάδας είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
|ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ/ IntimeNews

Μητσοτάκης: «Νεκρανάσταση παροχολογίας από την κυβέρνηση Τσίπρα αντί για βιώσιμη ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 21:47

Στο «μακεδονικό ζήτημα» και στην οικονομική ανάπτυξη που πρέπει να επιτευχθεί στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, το βράδυ της Παρασκευής, στο συνέδριο «Thessaloniki Summit 2018».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Bόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες ‘μεικτές’ επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές;» είπε και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών – ούτε σε αυτή τη Βουλή ούτε στην επόμενη.

Συγχρόνως σχολίασε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην ΠΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ: «Αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς».

Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Μοχλός των εξελίξεων η οικονομία

«Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι το «ελατήριο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

«Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη ’φορολογική σφήνα’, η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

«Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές. Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σαρκοβόρα τα υπερπλεονάσματα

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας» ανέφερε.

«Η κυβέρνησή μου θα εργαστεί για μια διοίκηση που θα ακούει πραγματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οχι όπως σήμερα, που υπάρχει πλήρης αναξιοπιστία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρότεινε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις από 29% στο 20% , στα μερίσματα από 15% στα 5% και μείωση ασφαλιστικών εισφορών «για να γίνει πράξη ένα νέο τολμηρό ασφαλιστικό σύστημα».

«Ενας σταθερός φορολογικός νόμος -από τους τρεις πρώτους που θα φέρουμε- με δέσμευση να μην αλλάξει για την επόμενη πενταετία» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ζήτησε την καθιέρωση 120 δόσεων στην εφορία, με χαμηλότερη δόση τα 20 ευρώ τον μήνα, σε όσους χρωστούν κάτω από 3.000 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το ‘Τσοβόλα δώσ’ τα όλα’ και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα «γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο» είπε και δήλωσε ότι στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, «μπορούμε καλύτερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...