264
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για την «υπόθεση Κασόγκι» | REUTERS/Osman Orsal

Αντιμέτωποι με αποκεφαλισμό οι Σαουδάραβες που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 18:44
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για την «υπόθεση Κασόγκι»
|REUTERS/Osman Orsal

Αντιμέτωποι με αποκεφαλισμό οι Σαουδάραβες που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 18:44

Σε πέντε άνδρες που ενέχονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη εστιάζει το Ριάντ, με τις Αρχές να συνιστούν την εκτέλεση των δραστών της αποτρόπαιης δολοφονίας.

Οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία συνήθως γίνονται με αποκεφαλισμό. Για άλλους έξι εμπλεκόμενους η πρόταση είναι να τιμωρηθούν με τις «κατάλληλες ποινές», οι οποίες δεν προσδιορίζονται.

Ωστόσο, αν και υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν κάποιους από αυτούς με τον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, οι Αρχές απάλλαξαν τον πανίσχυρο πρίγκιπα-διάδοχο από κάθε σχέση.

Τα ονόματα των 11 κατηγορούμενων δεν έγιναν γνωστά, σημειώνουν οι Times του Λονδίνου.

Οι Σαουδάραβες επιμένουν ότι σκοπός του ταξιδιού ομάδας 15 ανδρών στην Κωνσταντινούπολη ήταν να πείσουν τον δημοσιογράφο να επιστρέψει στη χώρα ή – στη χειρότερη περίπτωση – να τον ναρκώσουν και να τον απαγάγουν.

Προσθέτουν ότι είχαν κάνει ένεση με ηρεμιστικό στον Κασόγκι, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας αποφάσισε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον επαναπατρίσουν αναίσθητο και για αυτό τον σκότωσαν.

Φαίνεται μάλιστα να παραδέχονται οι Σαουδάραβες ότι ο Κασόγκι τεμαχίστηκε μέσα στο προξενείο και ότι τα μέλη του δόθηκαν σε σύνδεσμό τους στην Τουρκία να τα πετάξει, δεν γνωρίζουν όμως το σημείο.

Ασαφές αφήνουν και το πώς βγήκε το πτώμα από το προξενείο. Τα μέλη της ομάδας φαίνονται σε βίντεο να βγαίνουν με βαλίτσες που είχαν αγοράσει το ίδιο πρωί, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με το αφήγημα που προβάλλουν.

Τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας εξόργισαν την Τουρκία, η οποία μιλά για συγκάλυψη της δολοφονίας του αντιφρονούντα δημοσιογράφου. «Βρήκαμε τμήματα των εξηγήσεων που δεν είναι ικανοποιητικά, αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...