237
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη κοπή πίτας του κόμματος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης για Τσακαλώτο: Παραδοχή ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:34
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη κοπή πίτας του κόμματος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης για Τσακαλώτο: Παραδοχή ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:34

Τη δική του απάντηση σχετικά με τον «χρησμό» που έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε μέσω twitter στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα προχώρησε σε μια ασυνήθιστη για κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραδοχή ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάποια -όχι μεγάλη- πιθανότητα να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.

«Ο κ. Τσακαλώτος, όντως, δεν μας έχρισε ακόμη κυβέρνηση. Θέλω, ωστόσο, να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Διότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πεδίο σύγκλισης στο ζήτημα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που ο ίδιος έχει υπογράψει.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναδιαπραγμάτευση των χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι στόχοι για υψηλά πλεονάσματα «τρέφουν τους λαϊκιστές» και προκαλούν δυσαρέσκεια όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...