280
|

Μηταράκης: Αγνοούνται και οι 35 πρόσφυγες με κορονοϊό από τη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 21:23

Μηταράκης: Αγνοούνται και οι 35 πρόσφυγες με κορονοϊό από τη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 21:23

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης πως πλέον αγνοούνται και οι 8 από τους 35 θετικούς στον κορονοϊό που μέχρι εχθές είχαν εντοπιστεί στην Μόρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ενημέρωση από τη Λέσβο για τη φωτιά στη Μόρια, ο Νότης Μηταράκης είχε ανακοινώσει πως είχαν εντοπιστεί οι 8 από τους 35 πρόσφυγες με κορονοϊό.

Σήμερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε πως πλέον αγνοούνται και τα 35 άτομα, καθώς: «Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν άνθρωποι και άνοιξαν τη δομή καραντίνας».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε: «Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια».

Ευθύνες στην αυτοδιοίκηση

Όπως είπε «το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια. Εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα, ενώ σήμερα λειτούργησε κανονικά η σίτιση, όπως και χθες».

«Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση» συμπλήρωσε, ερωτηθείς για τον τρόπο που οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, και επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε έτοιμοι με σκηνές, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία χθες απέρριψε κάθε εναλλακτική πρόταση που κάναμε για κοιμηθούν με ασφάλεια αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε.

«Έχουμε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τις σκηνές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε επεισόδια που θα επηρεάσουν την ασφάλεια είτε των κατοίκων, είτε των αιτούντων άσυλο» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...