413
Η νεαρή επισκέπτης του Ορσέ, φορώντας το επίμαχο φόρεμα, λίγη ώρα προτού της απαγορευτεί η είσοδος στο μουσείο | Twitter / jeavnne

Το Μουσείο Ορσέ αρνήθηκε την είσοδο σε γυναίκα… με βαθύ ντεκολτέ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:34
Η νεαρή επισκέπτης του Ορσέ, φορώντας το επίμαχο φόρεμα, λίγη ώρα προτού της απαγορευτεί η είσοδος στο μουσείο
|Twitter / jeavnne

Το Μουσείο Ορσέ αρνήθηκε την είσοδο σε γυναίκα… με βαθύ ντεκολτέ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:34

Σε ένα τεράστιο faux pas (για να το πούμε και στη γλώσσα του…) υπέπεσε τις προάλλες το φημισμένο παρισινό μουσείο Ορσέ.

Το μουσείο – το οποίο βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα της πόλης, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας – απαγόρευσε την είσοδο σε μια νεαρή επισκέπτρια με την δικαιολογία ότι το φόρεμα της αποκάλυπτε ένα εξαιρετικά βαθύ ντεκολτέ που… σόκαρε τους ιθύνοντες του μουσείου.

Η νεαρή Γαλλίδα, ονόματι Ζαν και αγνώστων λοιπών στοιχείων, αμέσως μετά έσπευσε να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φτάνοντας στην είσοδο του μουσείου, δεν πρόλαβα καν να βγάλω το εισιτήριό μου καθώς η θέα του στήθους μου και του χαμηλού ντεκολτέ μου συγκλόνισε τον ταμία που ήταν υπεύθυνος για τα εισιτήρια», έγραψε η ίδια σε μια ανοιχτή επιστολή προς το μουσείο, που ανάρτησε στο Twitter, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της με το επίμαχο φόρεμα.

«Ο ταμίας άρχισε να φωνάζει ότι “όχι, δεν μπορώ να βγάλω εισιτήριο”», έγραψε.

«Αρχικά, δεν είχα καν ιδέα ότι το ντεκολτέ μου είχε γίνει η αιτία όλου αυτού του δράματος», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι της είπαν ότι «οι κανόνες είναι κανόνες», αλλά χωρίς κανείς να της πει ξεκάθαρα ποιος κανόνας είχε παραβιαστεί.

«Ρώτησα τι συνέβαινε, αλλά κανείς δεν απάντησε ξεκάθαρα. Και όλοι με τα βλέμματά τους έδειχναν το στήθος μου. Ένιωσα πολλή ντροπή, δεν κατάλαβα πραγματικά τι συνέβαινε», έγραψε.

«Σε καμία περίπτωση κανένας δεν μου είπε ότι το ντεκολτέ μου είναι το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Τελικά, αφού πρώτα αρνήθηκε να φορέσει ένα σακάκι που της έδωσαν, σκέπασε το ντεκολτέ της και της επετράπη η είσοδος μόνο με αυτό το… αξεσουάρ.

«Ντράπηκα. Με έκαναν να νιώσω ότι δεν ήμουν τίποτα περισσότερο από απλά ένα ζευγάρι στήθη», συνοψίζει.

Το μουσείο αναγνώρισε τελικά το λάθος του και με τηλεφώνημά του ζήτησε συγγνώμη από την Ζαν, αλλά η ρετσινιά της διοίκησης ως «πουριτανικής» συνεχίζει να υπάρχει για το Ορσέ, καθώς έχει κατηγορηθεί και στο κοντινό παρελθόν για σεξισμό.

Το 2016, ο βρετανός δημοσιογράφος Τζόναθαν Τζόουνς έγραψε στην εφημερίδα Guardian ότι παρόλο που το μουσείο φιλοξενούσε «μερικά από τα πιο εξωφρενικά γυμνά που ζωγραφίστηκαν ποτέ», ήταν ένοχο για «πουριτανισμό επιπέδου… βικτοριανής Αγγλίας» αφού η διοίκησή του κάλεσε την αστυνομία όταν μιας νεαρή καλλιτέχνης πόζαρε γυμνή δίπλα σε έναν πίνακα του Mανέ.

Τότε, η Ντέμπορα ντε Ρομπέρτις, από το Λουξεμβούργο, πέρασε σχεδόν δύο ημέρες μέσα σε ένα κελί φυλακής κατηγορούμενη για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...