498
|

Μεταφέρθηκαν τα 500.000 ευρώ του Ποταμιού στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 12:12

Μεταφέρθηκαν τα 500.000 ευρώ του Ποταμιού στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 12:12

Τη μεταφορά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών των 500.000 ευρώ που έλαβε ως προεκλογική επιχορήγηση το Ποτάμι, ανακοίνωσε επισήμως ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του τη Δευτέρα το μεσημέρι στα social media. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις εβδομάδες η πρωτοβουλία που ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου (εδώ).

Στην ανάρτησή του, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι το ποσό θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μη χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό – μια πράξη για την αναχαίτιση του brain drain.

Ωστόσο ο ιδρυτής του Ποταμιού συμπεριέλαβε στο σημείωμά του και ένα πικρό σχόλιο για τη δημοσιότητα που (δεν) έλαβε η πρωτοβουλία του κόμματος από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. «Για πολλά μέσα ενημέρωσης (έντυπα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά – ιντερνετικά) η είδηση δεν υπήρξε καν. Ή την ξεπέταξαν σε ένα μονόστηλο. Μην μαθευτεί και δημιουργηθεί κακό προηγούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια μομφή προς τις πρακτικές των άλλων κομμάτων.

Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης στο Facebook:

Πρώτα τα καλά νέα:

Σήμερα θα γίνει η μεταφορά των 500.000€ από το Ποτάμι στο ΕΚΠΑ. Πεντακόσιες χιλιάδες που θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην ξενιτευτούν. Η Σύγκλητος έκανε δεκτή την πρότασή μας όλα τα χρήματα να διατεθούν σε υποψήφιους διδάκτορες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της εκπόνησης της διατριβής τους ή σε μεταδιδάκτορες που έχουν προσφάτως ολοκληρώσει τη διατριβή τους (η απόφαση της Συγκλήτου εδώ).
Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του Ποταμιού – πρόσφατα στο Χυτήριο – χειροκρότησαν με πάθος την απόφαση του Κινήματός μας. Τονίζω τη λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ γιατί αυτό είμαστε. Τα στελέχη μας δεν πήραν ποτέ ούτε ένα ευρώ από το Ποτάμι για να είναι στελέχη. Και προφανώς ούτε εγώ πήρα ποτέ μισθό από το Ποτάμι (ούτε το ‘14 που δεν ήμουν βουλευτής, ούτε αυτούς τους μήνες του ’19 που επίσης δεν είμαι βουλευτής). Αρνηθήκαμε να δημιουργήσουμε μια κομματική γραφειοκρατία που θα αμείβεται. Έτσι καταφέρναμε να έχουμε πλεόνασμα. Και σήμερα το διαθέτουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Κόντρα στην παράδοση που θέλει τα κόμματα να νοιάζονται μόνο για «τα δικά τους παιδιά».

Αλλά ας μην επεκταθώ.
Θέλω μόνο να κάνω ένα σχόλιο για τη δημοσιότητα που είχε η απόφαση του Ποταμιού να δώσει μισό εκατομμύριο στο ΕΚΠΑ. Ή μάλλον για τη μη-δημοσιότητα. Για πολλά μέσα ενημέρωσης (έντυπα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά – ιντερνετικά) η είδηση δεν υπήρξε καν. Ή την ξεπέταξαν σε ένα μονόστηλο. Μην μαθευτεί και δημιουργηθεί κακό προηγούμενο.

Για να εξηγούμαστε όμως. Δεν διεκδικούμε βραβείο για την πράξη μας. Γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκα την ευγενική πρόταση του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου να κάνουμε μια επίσημη συνάντηση όπου θα παρέδιδα την επιταγή – όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα λεφτά μεταφέρθηκαν στα ταμεία του ΕΚΠΑ χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πείτε το όμως σε όλους αυτούς που σπαταλούν – δανείζονται, δανείζονται – σπαταλούν και μετά κουνάνε το δάκτυλο στους Έλληνες και τους ζητάνε να συμμαζευτούν οικονομικά.

Πείτε το εσείς γιατί αυτοί που πρέπει να τους το πουν είναι τώρα απασχολημένοι»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...