252
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη υποδέχτηκε στο Σούνιο, τους βασιλείς του Βελγίου, Φιλίπ και Ματίλντ |

Μενδώνη: «Οι βασιλείς διαθέτουν βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 19:59
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη υποδέχτηκε στο Σούνιο, τους βασιλείς του Βελγίου, Φιλίπ και Ματίλντ
|

Μενδώνη: «Οι βασιλείς διαθέτουν βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 19:59

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, τον βασιλιά Φιλίπ και τη βασίλισσα Ματίλντ, υποδέχθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου, στους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου και του Θορικού, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός συνόδευσε το βασιλικό ζεύγος στην ξενάγηση, την οποία πραγματοποίησε στον ναό του Ποσειδώνα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, Ελένη Ανδρίκου, καθώς και στο Θορικό, όπου τους Βασιλείς ξενάγησε στο θέατρο, στο πλυντήριο μεταλλευμάτων και στη στοά 3 του ορυχείου, ο διευθυντής των ανασκαφών του Θορικού καθηγητής Ρόαλ Ντοκτόρ.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στο Σούνιο

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η κυρία Μενδώνη δήλωσε ότι «στο πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, ο πολιτισμός κατέχει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Και για τους δυο αρχαιολογικούς χώρους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο βασιλιάς διαθέτει βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει άριστη συνεργασία με την Βελγική Σχολή των Αθηνών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις αρχαιολογικές έρευνες της Σχολής σε εξέλιξη, στο Θορικό, στο Σίσι και στην Ιτανο, στην Κρήτη».

Το βασιλικό ζεύγος ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο της Βελγικής Σχολής των Αθηνών, καθώς και για τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται από τους Βέλγους ανασκαφείς και τις επιστημονικές τους ομάδες. Εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, τους βασιλείς συνόδευαν, επίσης, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Πέτρα ντε Σούτερ, ο υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Ρούντι Βέρβουτ, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της Βαλλονίας Πιερ-Ιβές Γιεχολέτ. Παρών στις ξεναγήσεις ήταν και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...