626
O 30χρονος ενώ «κάνει πλάκα» –κατά δήλωσή του– με το γατάκι στην ταβέρνα | YouTube

Θεοδωρικάκος: 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων το τελευταίο πεντάμηνο – Σεσημασμένος ο 30χρονος στην Αιδηψό

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 11:16
O 30χρονος ενώ «κάνει πλάκα» –κατά δήλωσή του– με το γατάκι στην ταβέρνα
|YouTube

Θεοδωρικάκος: 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων το τελευταίο πεντάμηνο – Σεσημασμένος ο 30χρονος στην Αιδηψό

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 11:16

Συνολικά 1.489 καταγγελίες κακοποίησης ζώων έχουν γίνει το τελευταίο πεντάμηνο, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει προβεί σε 140 συλλήψεις. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν επιβληθεί 94 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεωδορικάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Μega για το περιστατικό στην Αιδηψό όπου 30χρονος βρήκε «σκόπιμο» και αστείο να κλωτσάει γάτες στη θάλασσα, δελεάζοντάς τες με φαγητό.

Ο 30χρονος συλληφθείς –που εν τω μεταξύ πρόλαβε να βγει στα social media και να διαμαρτυρηθεί για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα (δείτε το βίντεο πάνω)– επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός, είναι σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί ξανά πριν από μερικά χρόνια (το 2017) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών (67 κιλά κάνναβη). Σύμφωνα με βίντεο στο Διαδίκτυο, είχε βάψει και τον σκύλο του στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας (ο ίδιος αρνείται ότι το σκυλί είναι δικό του).

«Στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ιδρύσει το Τμήμα Προστασίας των Ζώων το οποίο δραστηριοποιείται έντονα. Το τελευταίο πεντάμηνο, κατ’ εφαρμογή του νόμου, έχουν υπάρξει 1.489 καταγγελίες για τις οποίες έχουν σχηματιστεί πάρα πολλές δικογραφίες. Η Αστυνομία έχει προβεί σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων και έχουν επιβληθεί 940 πρόστιμα, τα οποία είναι συνολικού ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega.

«Eδωσα τόσο μεγάλη βάση στο περιστατικό γιατί πιστεύω ότι εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες. Η Αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλει στην τήρηση των νόμων. Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο, κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι. Κινητοποιήθηκαν. Το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά στην προστασία των ζώων και στην κακοποίηση των ζώων. Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, για να συμπληρώσει:

«Οσοι φέρονται με βία απέναντι στα ζώα, φέρονται με βία και απέναντι στους ανθρώπους. Δουλειά της Αστυνομίας όμως είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να ελέγχει κάθε καταγγελία που γίνεται όταν ο νόμος δεν τηρείται. Λένε πολλοί, μα ένα ζώο πείραξε. Όχι δεν είναι έτσι. Τα ζωάκια είναι ψυχές, τις προστατεύουμε. Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η απόφασή μας. Είναι θέμα παιδείας, ανθρωπιάς, πολιτισμού και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όπως αποδεικνύουν και οι στατιστικές πέρα από τη δική μας λογική και ηθική ανάλυση, συνήθως τα άτομα τα οποία φέρονται με βία απέναντι στα ζώα, φέρονται με βία και απέναντι στους ανθρώπους και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Συ  Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην έχει ούτε σκυλάκι, ούτε γατάκι στο σπίτι του δεν τίθεται κανένα θέμα αλλά είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε πολιτισμένοι στις συμπεριφορές μας απέναντι στα ζωάκια γιατί αυτό είναι το χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Ετσι πρέπει να είμαστε».

Οπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο 30χρονος δράστης του περιστατικού στην ταβέρνα της Αιδηψού «είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών».

«Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά. Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό», παρατήρησε, ενώ αναφορικά με την ποινή που αντιμετωπίζει ο 30χρονος, είπε:

«Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...