210
Η κυρία Αννα Καστρινάκη με τον Γιώργο Κουτρουμάνη σε συνέντευξη Τύπου επί κυβέρνησης Σαμαρά | φωτ. αρχείου

Με Στρατινάκη, Αλεξανδρή, Καλαντζή ο Μητσοτάκης επισφράγισε το άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ – Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 14:05
Η κυρία Αννα Καστρινάκη με τον Γιώργο Κουτρουμάνη σε συνέντευξη Τύπου επί κυβέρνησης Σαμαρά
|φωτ. αρχείου

Με Στρατινάκη, Αλεξανδρή, Καλαντζή ο Μητσοτάκης επισφράγισε το άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ – Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 14:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε το άνοιγμα σε πρόσωπα της Κεντροαριστεράς και μέσα από το χθεσινό δεύτερο κύμα των γενικών γραμματέων που αναλαμβάνουν καθήκοντα στα υπουργεία.
Ο κύκλος με τους 52 γενικούς και ειδικούς γραμματείς  έκλεισε και απομένουν μόνο τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Προεδρία της Κυβέρνησης.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της δικηγόρου Αννας Στρατινάκη που επιστρέφει στο υπουργείο Εργασίας – όπου πρωτοβρέθηκε επί Λούκας Κατσέλη και κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Κόρη παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Στρατινάκη είχε επεξεργαστεί νομοπαρασκευαστικά τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο υπουργείο Εργασίας ήταν και επί υπουργίας Γιώργου Κουτρουμάνη και Γιάννη Βρούτση στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο Δικαιοσύνης, όπου καταργείται η γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και αναμένεται συγκρότηση Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, τοποθετείται ο νομικός Πάνος Αλεξανδρής που επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε επί Γιώργου Παπανδρέου για τη δημαρχία Αμαρουσίου.

Αντίστοιχα ο νέος γ.γ. Θρησκευμάτων (με διδακτορικό για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης) Γιώργος Καλαντζής είχε υπηρετήσει την περίοδο 1996 – 1999 ως ειδικός σύμβουλος του Θόδωρου Πάγκαλου.

Από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς προέρχεται και η νέα γ.γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, με εμπειρία στα θέματα δημόσιας διοίκησης, όπως και ο νέος γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης που διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επί υπουργίας Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...