285
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε φωτογραφία με τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο | Ποτάμι/Γραφείο Τύπου

Με Κύρκο και Γραμματικάκη (ξανά) το Ποτάμι στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 12:34
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε φωτογραφία με τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο
|Ποτάμι/Γραφείο Τύπου

Με Κύρκο και Γραμματικάκη (ξανά) το Ποτάμι στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 12:34

Υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα είναι για μία ακόμη θητεία στην Ευρωβουλή, οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, όπως ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, οι δύο ευρωβουλευτές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ευρωψηφοδέλτιο των πιο κρίσιμων εκλογών για την Ευρώπη. Πρόκειται, τόνισε, για πρόσωπα που επί πέντε χρόνια έδωσαν όλες τις σημαντικές μάχες στο Eυρωκοινοβούλιο, πολλές από τις οποίες κέρδισαν. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, το Ποτάμι κατάφερε να έχει ένα ξεκάθαρο λόγο στην Ευρωβουλή και να συνεργαστεί με σοσιαλιστές, φιλελεύθερους, πράσινους, αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε βίντεο που ανήρτησαν από τις Βρυξέλλες οι δύο ευρωβουλευτές για την υποψηφιότητα τους, ο Γιώργος Γραμματικάκης αναφέρεται στις μάχες που έδωσε στις επιτροπές πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος, μάχες όπως αναφέρει «χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς».

Οσο για την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος με το Ποτάμι, σημειώνει πως η απόφασή τους «είναι και μια ευδιάκριτη απάντηση στην έκπτωση των πολιτικών αξιών που εκφράστηκε, την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, με λογής μετακινήσεις ή ηχηρές πολιτικές ασυνέπειες». Γιατί «αποτελεί χρέος όλων μας να επιμείνουμε ότι μια ηθική στάση πρέπει να διέπει και την πολιτική ζωή».

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Κύρκος επισημαίνει ότι«στο Ευρωκοινοβούλιο δουλέψαμε με ένα καινούριο τρόπο, τον τρόπο του Ποταμιού» και αναφέρεται στη συνεργασία «με μεγάλες, διαφορετικές ομάδες» για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τις μεταφορές, τα κοινωνικά θέματα, τη στήριξη της Ελλάδας του Μνημονίου – «του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου» όπως επισημαίνει.

Η επόμενη Ευρωβουλή θα είναι πιο δύσκολη, προειδοποιεί, δεδομένου ότι  «οι δυνάμεις της ακροδεξιάς αλλά κυρίως του δεξιού λαϊκισμού θα ανέβουν», και γι’ αυτό χρειάζεται οι δυνάμεις που βλέπουν σε μια «περισσότερη Ευρώπη» να είναι πιο ισχυρές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...