334
Πλάνο από κάμερα ασφαλείας όπου διακρίνεται μία από τις μαυροφορεμένες γυναίκες που κινούνταν στην περιοχή την ημέρα της επίθεσης | YouTube

«Με κοίταξε στα μάτια και μου πέταξε το βιτριόλι»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 13:18
Πλάνο από κάμερα ασφαλείας όπου διακρίνεται μία από τις μαυροφορεμένες γυναίκες που κινούνταν στην περιοχή την ημέρα της επίθεσης
|YouTube

«Με κοίταξε στα μάτια και μου πέταξε το βιτριόλι»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 13:18

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ, και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό».

Ετσι περιέγραψε  η 34χρονη ασφαλίστρια στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, ενώ προσερχόταν στην εργασία της, από τη μυστηριώδη γυναίκα με τα μαύρα που εξακολουθεί να αναζητείται από τις αρχές.

«Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», δήλωσε η κοπέλα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν αποκλείω να τη γνωρίζω. Ισως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η 34χρονη παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και την Πέμπτη μεταφέρθηκε από ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα, έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας.

«Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων», δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές της ΕΛ.ΑΣ..

Παράλληλα η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτίριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Εκφράζεται, μάλιστα, αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της δράστιδας.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται και από τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου του θύματος, στις φωτογραφίες, τα sms, τη λίστα των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων, αλλά και τα social media τα οποία χρησιμοποιούσε η 34χρονη, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν περίεργα ή απειλητικά μηνύματα και αναρτήσεις .

Σε αυτή τη φάση ωστόσο δεν μπορεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς οι διώξεις αφορούν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και δεν δικαιολογούν την άρση του απορρήτου.