356
|

Μαρτυρία για το τέλος του Κατσίφα – «Του έδωσαν τη χαριστική βολή»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 08:49

Μαρτυρία για το τέλος του Κατσίφα – «Του έδωσαν τη χαριστική βολή»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 08:49

Τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών την Κυριακή στους Βουλιάρατες του Αργυρόκαστρου περιγράφει μάτυρας του περιστατικού.

Σε δηλώσεις του ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, που είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, εξηγεί ότι ήταν ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στον ομογενή λίγο μετά τον θάνατό του.

Πάνω στο βουνό όπου είχε καταφύγει ο ομογενής, «βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται.

» Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας.

» Του δόθηκε η χαριστική βολή» είπε.

Είπε ακόμη για τον ομογενή ότι «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος».

Πρόσθεσε πάντως ότι «είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά».

«Αυτό το παιδί», είπε ακόμη ο κ. Πάπιστας  «ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”».

Η ΕΛΑΣ τη Δευτέρα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Μητέρα του Κατσίφα: «Τον εκτέλεσαν επίτηδες»

Σε παρέμβασή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του Κατσίφα τόνισε και αυτή ότι οι αλβανοί αστυνομικοί «επίτηδες εκτέλεσαν τον γιό μου».

«Δεν φοβόταν το παιδί μου», είπε ακόμη και επισήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ υπάρχουν αρπακτικά, του έλεγα».

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι το αίτημα της οικογένειας για πραγματογνωμοσύνη από την ελληνική πλευρά απορρίφθηκε από την Αλβανία με το σκεπτικό ότι έχει γίνει πλήρης ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...