301
Σρεκ και Μέριλιν Μονρόε είναι μόνο μερικά από τα μασκαρέματα του Μάρκους Ζέντερ | Markus Söder/Facebook/CreativeProtagon

Μάρκους Ζέντερ: Ο πιθανός αντικαταστάτης της Μέρκελ που ντύνεται… Μέριλιν

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 15:05
Σρεκ και Μέριλιν Μονρόε είναι μόνο μερικά από τα μασκαρέματα του Μάρκους Ζέντερ
|Markus Söder/Facebook/CreativeProtagon

Μάρκους Ζέντερ: Ο πιθανός αντικαταστάτης της Μέρκελ που ντύνεται… Μέριλιν

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 15:05

Ως πιθανό αντικαταστάτη για τη θέση της Ανγκελα Μέρκελ βλέπουν αρκετοί Γερμανοί τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, καθώς η καγκελάριος δέχεται ενδοκομματικές επικρίσεις για τις πρόσφατες εκλογικές ήττες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Ο Ζέντερ, που ηγείται της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), βαυαρικό αδελφό κόμμα του CDU, είναι για πολλούς συντηρητικούς Γερμανούς ο κατάλληλος για να τους οδηγήσει ξανά στη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η διάδοχός της, που έχει επιλέξει η ίδια η Μέρκελ, η 57χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν φαίνεται να έχει τη στήριξη που χρειάζεται μέσα στο κόμμα, και έτσι πληθαίνουν οι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση της καγκελαρίου ενόψει και του συνεδρίου του CDU τον επόμενο μήνα.

Σε νεότερη ηλικία μαζί με την Ανγκελα Μέρκελ

Ο Ζέντερ κέρδισε τις εκλογές στη Βαυαρία προτείνοντας αυστηρότερα μέτρα για το Μεταναστευτικό καθώς και την ενίσχυση του ρόλου της αστυνομίας στην καθημερινότητα των Γερμανών. Από τότε, έχει βάλει νερό στο κρασί του και η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί, φτάνοντας στο 40%, υψηλότερα δηλαδή από την Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ντυμένος Χόμερ Σίμπσον

Στον βαυαρό πρωθυπουργό αρέσει ιδιαίτερα να «ντύνεται» στο καρναβάλι και έχει κάνει εμφανίσεις ως Σρεκ, Μαχάτμα Γκάντι, Χόμερ Σίμπσον και… Μέριλιν Μονρόε.

Αριστερά ως Γκάντι και δεξιά ως Λουδοβίκος Β´ της Βαυαρίας

Ο ίδιος πάντως, δεν έχει δηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος για το CDU, άλλα στελέχη του κόμματος όμως, τον διαφημίζουν ως τον κατάλληλο ηγέτη του, σύμφωνα με τους Times.

Ο Ζέντερ μασκαρεμένος Ελβις

Πρόσφατα, είχε πει ότι «η δουλειά μου είναι στη Βαυαρία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναμειχθώ στο κόμμα σε εθνικό επίπεδο, πάντα ως ηγέτης του CSU».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...