313
Οι Rolling Stones από τα σπίτια τους στη συναυλία «One World: Together at Home». Πάνω αριστερά, ο Μικ Τζάγκερ | Global Citizen/Handout via REUTERS

ΜακΚάρτνεϊ και Τζάγκερ συνεχίζουν την κόντρα Beatles – Rolling Stones

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 18:10
Οι Rolling Stones από τα σπίτια τους στη συναυλία «One World: Together at Home». Πάνω αριστερά, ο Μικ Τζάγκερ
|Global Citizen/Handout via REUTERS

ΜακΚάρτνεϊ και Τζάγκερ συνεχίζουν την κόντρα Beatles – Rolling Stones

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 18:10

Για δεκατίες συνεχίζεται η κόντρα για το ποια είναι καλύτερη μπάντα: Οι Beatles ή οι Rolling Stones;

Φρέσκο… λάδι στη φωτιά έριξε πρώτος ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ με πρόσφατες δηλώσεις του και τη σκυτάλη πήρε ο Μικ Τζάγκερ, που του απάντησε.

Σε μια νέα συνέντευξη στην Apple Music, ο σταρ των Stones απάντησε σε πρόσφατα σχόλια του πρώην μέλους των Beatles, σχετικά με τις δύο μπάντες.

«Οι Stones έχουν τις ρίζες τους στα μπλουζ» είχε δηλώσει ο ΜακΚάρτνεϊ σε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν. «Οταν γράφουν πράγματα, έχουν να κάνουν με τα μπλουζ. Είχαμε λίγο περισσότερες επιρροές. Υπάρχουν πολλές διαφορές και λατρεύω τους Stones, αλλά είμαι μαζί σου. Οι Beatles ήταν καλύτεροι».

Απαντώντας, ο Τζάγκερ έβαλε τα γέλια: «Αυτό είναι τόσο αστείο. Είναι αξιαγάπητος. Προφανώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε συναυλία το 2017

Αλλά ο 76χρονος ροκ σταρ αναφέρθηκε και στη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κλασικών ροκ συγκροτημάτων.

«Οι Rolling Stones είναι ένα μεγάλο συγκρότημα συναυλιών σε άλλες δεκαετίες και σε άλλες περιοχές, όταν οι Beatles δεν έκαναν καν περιοδεία σε στάδια, στο Madison Square Garden με ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα» είπε. «Διαλύθηκαν προτού ξεκινήσει αυτή η δραστηριότητα, οι πραγματικές περιοδείες».

Ο Τζάγκερ συνέχισε: «Αρχίσαμε να δίνουμε συναυλίες στα στάδια της δεκαετίας του 1970 και δίνουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματική μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συγκροτημάτων».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Ενα συγκρότημα είναι απίστευτα τυχερό να παίζει ακόμα σε στάδια, ενώ το άλλο συγκρότημα δεν υπάρχει».

Οι Rolling Stones κάνουν περιοδείες εδώ και δεκαετίες και είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν ένα ακόμη σκέλος της tour «No Filter» φέτος το καλοκαίρι,αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το συγκρότημα βρέθηκε μαζί διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της συναυλίας «One World: Together At Home» για τη συγκέντρωση χρημάτων κατά της πανδημίας. Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι, με εικόνες από άδειες πόλεις στο βίντεο που το συνόδευε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...