318
(φωτ. αρχείου) | Menelaos Myrillas / SOOC

Ληστεία με λεία κοσμήματα στην Ολυμπία και τάματα στην Αχαΐα – Κλοπή χαλκού στη Βόνιτσα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2018, 14:39
(φωτ. αρχείου)
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ληστεία με λεία κοσμήματα στην Ολυμπία και τάματα στην Αχαΐα – Κλοπή χαλκού στη Βόνιτσα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2018, 14:39

Κλοπές και ληστείες πολύτιμων μετάλλων και χρυσαφικών έχουν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές στη Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, με την αστυνομία σε μία περίπτωση να μιλά για ένα καλά οργανωμένο χτύπημα.

Εξι βαλίτσες γεμάτες χρυσά κοσμήματα άρπαξαν τέσσερις ένοπλοι τη ξημερώματα της Κυριακής από το χωριό Μουριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το θύμα είναι ένας άνδρας 50 ετών που είχε έρθει από την Αθήνα για να επισκεφθεί τους γονείς του και είχε μαζί του χρυσά κοσμήματα που προωθεί και δειγματίζει σε κοσμηματοπωλεία μέσω της δουλειάς του.

Τρεις από τους δράστες μπήκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας και, αφού χτύπησαν το θύμα τους, άρπαξαν τις βαλίτσες. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατούσαν πιστόλια και ένα μαχαίρι. Πήγαν κατευθείαν στο θύμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πείραξαν τους ηλικιωμένους γονείς του.

Εξω από την κατοικία τους περίμενε συνεργός τους σε αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν αργότερα και του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν ένα καλά οργανωμένο χτύπημα από δράστες που παρακολουθούσαν το θύμα για ημέρες.

Κλοπή ταμάτων στην Πάτρα

Το μεσημέρι του Σαββάτου δύο άνδρες με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μπήκαν στον ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων στην Αχαΐα και αφαίρεσαν από την εικόνα του αγίου χρυσά τάματα.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που κατάφεραν να συλλάβουν έναν 42χρονο, ενώ ο 22χρονος συνεργός του διέφυγε με μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου και  τελικά συνελήφθη στο σπίτι του σε χωριό της δυτικής Αχαΐας.

Στην κατοικία του νεαρού βρέθηκαν χρυσά είδη (αλυσίδες, βέρα, δαχτυλίδι, επίχρυσα μετάλλια), τα οποία είχε αφαιρέσει από την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

…Και κλοπή χαλκού στην Αιτωλοακαρνανία

Σε ένα άλλο περιστατικό, η αστυνομία εντόπισε έναν 65χρονο από την περιοχή της Βόνιτσας ο οποίος φέρεται να είχε κλέψει από ανενεργό υποσταθμό της ΔΕΗ μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλων υλικών. Πρόκειται για ένα μετασχηματιστή ισχύος 250KVA, 15 κολώνες μέσης- χαμηλής τάσης και 1.152 μέτρα αγωγού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...