285
|

Λήξη συναγερμού στη Νάξο – Αρνητικό το τεστ του γιατρού που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα

Λήξη συναγερμού στη Νάξο – Αρνητικό το τεστ του γιατρού που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα

Σάλος προκλήθηκε στη Ματσούνα της Νάξου με έναν 45χρονο έλληνα τουρίστα, ο οποίος είχε ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί στο αεροδρόμιο μόλις έφτασε στην Ελλάδα, ήταν θετικό.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του νησιού, τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης για Covid-19 που έγιναν επί τόπου, ήταν αρνητικά και για τον 45χρονο γιατρό και για την κόρη του, με την οποία είχε επισκεφτεί για διακοπές το νησί.

Το λάθος που έγινε από τον ΕΟΔΥ, έθεσε σε συναγερμό έναν ολόκληρο μηχανισμό, αφού ο 45χρονος έπρεπε να μεταφερθεί και να απομονωθεί σε ειδικό δωμάτιο ξενοδοχείου καραντίνας στη Νάξο.

Σε κάθε περίπτωση το τεστ θα επαναληφθεί, ενώ θα ιχνηλατηθούν οι επαφές του γιατρού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου:

Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος).

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη. Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα.
Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...