340
Ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Τρίτης, στην επιστροφή του στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ξανά στο βήμα ο Πολάκης: Δεν έγινε κατάληψη, αλλά κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 12:49
Ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Τρίτης, στην επιστροφή του στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ξανά στο βήμα ο Πολάκης: Δεν έγινε κατάληψη, αλλά κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 12:49

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε ξανά στο βήμα της Βουλής και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν έγινε καμία κατάληψη του βήματος της Βουλής, αλλά κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου: αυτό ήταν το επιχείρημά του για το σόου του τη Δευτέρα και έτσι απάντησε στον Πρόεδρο της Βουλής, επιμένοντας στην καταγγελία περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος με ευθύνη του προεδρείου, την οποία άλλωστε υιοθέτησε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έκανα καμία κατάληψη, περίμενα να μου αποδοθεί μομφή», υποστήριξε ο κ. Πολάκης, υπενθυμίζοντας ότι μετά τη σύγκρουσή του με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο τελευταίος, ως προεδρεύων του Σώματος είχε ενημερώσει ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να επιβληθεί μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη λογική του κ. Πολάκη, δηλαδή, είπε να παραμείνει για πάνω από μία ώρα στο βήμα, εμποδίζοντας την επανέναρξη της συζήτησης στην Εθνική Αντιπροσωπεία, απλώς επειδή… περίμενε τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο βουλευτής Αφού ολοκλήρωσε την απάντησή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Πολάκης συνέχισε την ομιλία του ακριβώς από εκεί που την είχε αφήσει πριν από το επεισόδιο με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τους θεατρινισμούς που ακολούθησαν: από την… υπόθεση Novartis και τον σχολιασμό της απόφασης της Δικαιοσύνης για την αρχειοθέτηση του φακέλου για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης και πρώην Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, αξιώνοντας εκ νέου την κατάθεση της πράξης αρχειοθέτησης των δικογραφιών που αφορούν τόσο τον κ. Γεωργιάδη, όσο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως άλλωστε έχει ζητήσει με επίσημο αίτημά του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τυπικά βέβαια, η συζήτηση είναι για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά μόνο τέτοια δεν έχει γίνει από την περασμένη Πέμπτη που ξεκίνησε στην Ολομέλεια, αλλά πρώτα διακόπηκε από την πρόταση δυσπιστίας και έπειτα από την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά κατάληψη του βήματος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από τον αγαπημένο «αψύ Σφακιανό» του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πολάκης παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Και το μήνυμα του κ. Τασούλα ήταν σαφές. «Κόλαση με το ζόρι δεν θα κάνετε ούτε τη Βουλή, ούτε τη χώρα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...