346
| INTIMEnews

Αθώος ο ανεμβολίαστος πατέρας που δεν πήγαινε το παιδί του σχολείο λόγω των μέτρων Covid

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 11:10
|INTIMEnews

Αθώος ο ανεμβολίαστος πατέρας που δεν πήγαινε το παιδί του σχολείο λόγω των μέτρων Covid

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 11:10

Αθώος ελλείψει δόλου κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας δεκάχρονου αγοριού που δεν το έστελνε στο σχολείο λόγω των μέτρων προστασίας από την Covid-19.

Kατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και η σύζυγός του –και μητέρα του παιδιού– αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε, εξάλλου, βεβαίωση ότι το παιδί έχει ξεκινήσει εκ νέου τη φοίτησή του στο σχολείο, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι πλέον υποστηρίζεται και από παιδοψυχολόγο.

Οπως γράφει η «Δημοκρατική της Ρόδου», οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 20ή Ιανουαρίου, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, καθώς δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο επειδή έπρεπε να φοράει μάσκα.

Ο 43χρονος πατέρας και η 44χρονη μάνα οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση.

Κατά την εξέτασή τους, αμφότεροι υποστήριξαν ότι λόγω της συνθήκης του κορονοϊού και επειδή το παιδί αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού εξαιτίας της χρήσης μάσκας (!) δεν το έστειλαν σχολείο, αλλά κατά δήλωσή τους, σκόπευαν να το στείλουν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι φέτος έγραψε το αγόρι στην Ε’ Δημοτικού, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, τελικά όμως, δεν πήγε ούτε μία ημέρα, καθώς με το που έγινε γνωστό ότι θα πρέπει να φορά μάσκα στην τάξη, πανικοβλήθηκε. Ετσι, μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να μην το στέλνουν σχολείο.

Το παιδί φέρεται να παρακολουθούσε τα μαθήματα κανονικά μέσω webex και σε συνεργασία με τη δασκάλα του, κατάφερε να ολοκληρώσει την τάξη, χωρίς να πάρει βαθμούς και χωρίς να χάσει τη χρονιά από απουσίες.

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα, ο δεκάχρονος παθαίνει κρίσεις πανικού και έχει υποστεί σοβαρό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο.

Ο γονείς υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση στη διευθύντρια του σχολείου, γνωστοποιώντας ότι το αγόρι δεν θα προσέρχεται στην τάξη του και ότι θα συνεχίσει με μαθήματα κατ’ οίκον.

Στο δικαστήριο, ο πατέρας υποστήριξε ότι το παιδί του έχει πλέον ξεκινήσει να πηγαίνει ξανά στο σχολείο. Δήλωσε μάλιστα υπέρ της χρήσης μάσκας, ενώ όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, αλλά σκέφτεται να το κάνει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...