214
| INTIMEnews

Τζανάκης προειδοποιεί: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι από αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να ψαχτούμε

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 10:36
|INTIMEnews

Τζανάκης προειδοποιεί: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι από αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να ψαχτούμε

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 10:36

Στον ανησυχητικά υψηλό αριθμό νεκρών που εξακολουθεί να καταγράφει η χώρα, περιμένοντας την πολυπόθητη αποκλιμάκωση της πανδημίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι αν οι σκληροί δείκτες επιμείνουν και τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τζανάκης, αν οι θάνατοι από Covid-19 και επιπλοκές της νόσου δεν μειωθούν από αυτή την εβδομάδα, «θα πρέπει να ψαχτούμε, να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

«Θα πρέπει να εξεταστεί –τόνισε– τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά μας κρούσματα, οι ηλικίες τους, οι συννοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο».

Οπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000, όταν στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.

Ο καθηγητής απέδωσε τον σταθερά υψηλό αριθμό θανάτων στην Ελλάδα (σ.σ. από την αρχή της πανδημίας, ένας τους δέκα νεκρούς από Covid-19 στη χώρα μας καταγράφηκε τον περασμένο μήνα) στους περίπου 300.000 αμετανόητους –όπως τους αποκάλεσε– που αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν (παρά τα συντριπτικά ποσοστά ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και καταλήγουν λόγω Covid-19) ενώ αναφέρθηκε και στους περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...