207
Κόσμος παρακολουθεί το ομοίωμα του ομόφυλου ζευγαριού με το παιδί που καίγεται στο Ιμοτσκι | Twitter

Κροατία: Εκαψαν ομοίωμα ομόφυλης οικογένειας σε καρναβάλι – Εντονες αντιδράσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:20
Κόσμος παρακολουθεί το ομοίωμα του ομόφυλου ζευγαριού με το παιδί που καίγεται στο Ιμοτσκι
|Twitter

Κροατία: Εκαψαν ομοίωμα ομόφυλης οικογένειας σε καρναβάλι – Εντονες αντιδράσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:20

Σάλος ξέσπασε στην Κροατία μετά το κάψιμο ομοιώματος ομόφυλου ζευγαριού με το παιδί τους, κατά τη διάρκεια αποκριάτικης εκδήλωσης που έγινε στην πόλη Ιμοτσκι, στη Δαλματία.

Η κυβέρνηση της Κροατίας και πολλά κόμματα καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πράξη αυτή.

«Αυτό δεν είναι παραδοσιακό, ούτε ψυχαγωγικό, ούτε συνάδει με το πνεύμα των κροατικών και ευρωπαϊκών αξιών. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε κάθε μορφή της ρητορικής μίσους και της επιθετικότητας –πολιτικής, ιδεολογικής, λεκτικής και σωματικής– όπως και κάθε άλλη πράξη που προσβάλλει τον λαό της Κροατίας και συμβάλλει στον διχασμό της κοινωνίας», τονίζεται σε σχετική κυβερνητική ανακοίνωση.

Το ομοίωμα στους δρόμους της πόλης της Δαλματίας πριν από την καύση του

Επίσης, τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν το συμβάν και ορισμένοι βουλευτές ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά των υπευθύνων της αποκριάτικης εκδήλωσης.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του κροάτη προέδρου, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε πως «η συμβολική καύση των ομόφυλων με ένα παιδί στην πόλη Ιμοτσκι είναι μια θλιβερή, απάνθρωπη και εντελώς απαράδεκτη πράξη».

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Μιλάνοβιτς επισήμανε ότι «οι διοργανωτές αυτού του επαίσχυντου γεγονότος αξίζουν την ισχυρότερη δημόσια καταδίκη (…) Η μισαλλοδοξία δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει παράδοση της Κροατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...