324
Ο Πιτ Μπούτιτζιτζ μιλά σε οπαδούς του στο Ρίνο της Νεβάδα, της επόμενης Πολιτείας που θα ψηφίσει για το χρίσμα των Δημοκρατικών | REUTERS/Eric Thayer

Ο Μπούτιτζιτζ για την ομοφυλοφιλία: «Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από τον Λίμπο»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:19
Ο Πιτ Μπούτιτζιτζ μιλά σε οπαδούς του στο Ρίνο της Νεβάδα, της επόμενης Πολιτείας που θα ψηφίσει για το χρίσμα των Δημοκρατικών
|REUTERS/Eric Thayer

Ο Μπούτιτζιτζ για την ομοφυλοφιλία: «Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από τον Λίμπο»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:19

Η Αμερική έχει ξεπεράσει πια την αντίληψη ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος, τόνισε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Πιτ Μπούτιτζιτζ, ο οποίος απάντησε και στον υπερσυντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Ρας Λίμπο, για την ομοφοβική επίθεση που έκανε εναντίον του.

Από την τηλεόραση του Fox –έχει τη σημασία του το μέσο, είναι το «ευαγγέλιο» των συντηρητικών– ο Μπούτιτζιτζ είπε ότι δεν δέχεται «μαθήματα για τις οικογενειακές αξίες» από τον Λίμπο.

Υπερασπίστηκε ακόμη τον γάμο του: «Είμαι περήφανος για τον γάμο και για τον σύζυγό μου», είπε και πρόσθεσε: «Θλίβομαι για το πώς κατάντησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να αγκαλιάζει τέτοιου είδους ομοφοβική ρητορική».

Για τον Μπούτιτζιτζ, το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος δεν τον εμποδίζει να έχει μια ευρύτερη απήχηση ακόμη και σε πιο συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας.

Επικαλείται για αυτό τις δύο θητείες του στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, μια «κοινωνικά συντηρητική κοινότητα», όπως την περιέγραψε. «Αποκάλυψα την ομοφυλοφιλία μου κατά τη διάρκεια των εκλογών στο Σάουθ Μπεντ, σε μια περίοδο που ο (νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) Μάικ Πενς ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνα και δεν γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε. Να σας πω εγώ τι συνέβη: Εκλέχτηκα ξανά με 80%», είπε.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, που είχε καλές επιδόσεις στην Αϊοβα και στο Νιου Χαμσάιρ, έγινε πρόσφατα στόχος επιθέσεων από δύο αναγνωρίσιμους και φανατικούς Ρεπουμπλικανούς, σημειώνει το Politico.

Ο Λίμπο εκφράστηκε ειρωνικά κάνοντας λόγο για «έναν γκέι, 37 ετών, που του αρέσει να φιλιέται με τον άντρα του στη σκηνή των debate» και σχολίασε ότι με αυτά ο Τραμπ «θα κάνει πάρτι στις εκλογές». Και όμως, αυτός ο παρουσιαστής παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη σημαντικότερη διάκριση που μπορεί να λάβει πολίτης στις ΗΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεμπαστιάν Γκόρκα, που επέκρινε τον Μπούτιτζιτζ για τις θέσεις του σχετικά με τις αμβλώσεις. «Γιατί μας κάνει κήρυγμα ένας ομοφυλόφιλος για την ιερότητα της ζωής στη μήτρα; Λίγο περίεργο δεν είναι;», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...