300
Η Φίντα παρουσιάζοντας ειδήσεις - προς το παρόν στα social media | Twitter/@KuwaitNews/CreativeProtagon

Κουβέιτ: Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2023, 09:50
Η Φίντα παρουσιάζοντας ειδήσεις - προς το παρόν στα social media
|Twitter/@KuwaitNews/CreativeProtagon

Κουβέιτ: Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2023, 09:50

Ενα ειδησεογραφικό site στο Κουβέιτ παρουσίασε την πρώτη παρουσιάστρια που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να παρουσιάζει σύντομα δελτία ειδήσεων στο διαδίκτυο.

H «Φίντα» εμφανίστηκε στο λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter το περασμένο Σάββατο (8 Απριλίου) και είναι η εικόνα μιας γυναίκας χωρίς μαντίλα, που φοράει ένα μαύρο σακάκι πάνω από ένα λευκό μπλουζάκι.

«Είμαι η Φίντα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Τι ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε την άποψή σας», είπε στα αραβικά. Το site συνδέεται με τους Kuwait Times, που ιδρύθηκαν το 1961 και ήταν η πρώτη αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα στην περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Αμπτουλάx Μποφραΐν, βοηθός αρχισυντάκτη και στα δύο Μέσα, είπε ότι ήταν μια δοκιμή των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης να προσφέρει «καινούργιο και δημιουργικό περιεχόμενο».

Στο μέλλον, η Φίντα θα μπορούσε να υιοθετήσει την προφορά του Κουβέιτ και να παρουσιάζει σύντομα δελτία ειδήσεων στο λογαριασμό του site στο Twitter, ο οποίος έχει 1,2 εκατομμύρια ακολούθους.

«Το Φίντα είναι ένα πολύ δημοφιλές και παλιό όνομα στο Κουβέιτ και σημαίνει ασήμι. Πάντα φανταζόμασταν τα ρομπότ ως μεταλλικά στο χρώμα, οπότε το συνδυάσαμε», είπε ο Μποφραΐν.

Η Φίντα έχει ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια και αυτό αντανακλά τον ποικιλόμορφο πληθυσμό του πάμπλουτου Κουβέιτ, στο οποίο ζουν πολλοί ξένοι, εξήγησε ο ίδιος. «Η Φίντα εκπροσωπεί τους πάντες».

Το βίντεο της παρουσίασης, διάρκειας 13 δευτερολέπτων, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media, πολλές και από δημοσιογράφους. Η ταχύτατη άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει δημιουργήσει προσδοκίες σε τομείς όπως η υγεία, αλλά και φόβους για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την απειλή να χαθούν θέσεις εργασίας και να υποβαθμιστεί η καλλιτεχνική δημιουργία.

Το Κουβέιτ έχει την 158η θέση, σε σύνολο 180 χωρών, στο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2022 που παρουσίασαν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...